Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Beskedet: NHL-klubben lånar ut backen till Frölunda

GP har tidigare kunnat berätta om Theodor Lennströms önskan att få inleda säsongen i Frölunda och klubbens vilja att ha backen.
Nu meddelar Edmonton Oilers, via sociala medier, att Lennström lånas ut till Frölunda.
– Det är superbra både för mig och Frölunda, såklart. Så det var både kul och tur att det gick att lösa, säger Theodor Lennström.

Det var den 29 april som Edmonton Oilers skrev kontrakt med den dåvarande Frölundabacken Theodor Lennström. Nyligen stod det dock klart att NHL-spelare skulle få möjligheten att inleda den kommande säsongen i SHL, om man har ett kontrakt med en SHL-klubb.

LÄS MER: Besked från SHL: Tillåter NHL-spelare i höst

Det har Theodor Lennström som då berättade för GP att han gärna startat hösten i Frölunda och Frölunda såg gärna att man fick förstärkning av Lennström.

LÄS MER: Lennström och Frölunda nära lösning

Nu meddelar Edmonton Oilers att man gått med på att låna ut Theodor Lennström till Frölunda.

– Det är superbra både för mig och Frölunda, såklart. Så det var både kul och tur att det gick att lösa. Edmonton vill väl ha över mig i så bra form som möjligt också så det var bra för båda parter, säger Theodor Lennström.

När Oilers offentliggjorde utlåningen av Theodor Lennström meddelade man att backen är utlånad över säsongen 2020/21, men Frölundas sportchef, Fredrik Sjöström, berättar att man inte lär ha tillgång till Lennström hela säsongen.

– Det står hela säsongen, men ”Teddan” kommer vara med oss till NHL:s nästa säsong drar i gång. De har rätten att återkalla honom. Men det här är jättebra både för oss och för ”Teddan”. Vi har bara sex backar i dagsläget och det här köper oss tid i jakten på en annan i och med att ”Teddan” inte stannar hela säsongen, säger Fredrik Sjöström.

Letar ytterligare backpjäs

Det faktum att det redan nu står klart att Theodor Lennström inte lär fullfölja säsongen med Frölunda beskriver han själv som ”lite speciellt”, men ser situationen som positiv.

– Det ska bli kul att få spela ett tag till med laget jag spelade med förra året, säger Lennström.

Frölunda behöver som sagt, trots Lennström-lånet, fylla på truppen med ytterligare en backpjäs och det är ett arbete som är i full gång för klubben och Fredrik Sjöström.

– Nu närmar vi oss uppstarten här och vi är alla otroligt hockeysugna. Det blir mycket fokus på att vara så redo som möjligt när det drar i gång, men sedan letar vi intensivt efter en back så det är väl det som fortsatt är prio.

Är det någon speciell typ av back du vill ha in?

– Det beror lite på. Vi har lite olika spår, tittar och analyserar. Vi får se helt enkelt, säger Fredrik Sjöström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.