Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Beskedet: Lias Andersson stannar i HV71

Lias Andersson har kontrakt med New York Rangers även säsongen 2020/21, men nu står det klart att han blir kvar i HV71. Forwarden lånas ut ytterligare en hel säsong till Jönköpingsklubben.
– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV71, säger Lias Andersson till HV71:s hemsida.

Det var i mitten av den gångna säsongen som Lias Andersson anslöt till HV71 efter att ha lämnat USA under uppmärksammade former. Han blev avstängd från sitt NHL-lag New York Rangers efter att inte ha dykt upp till en samling med AHL-laget Hartford. Han berättade sedan att det handlade om att han inte mått bra på ett personligt plan under en period.

Lias Andersson återvände till Sverige och här blev det snart klart med en utlåning. Dock inte till Frölunda utan den Kungsbacka fostrade forwarden anslöt till HV71.

LÄS MER: Lias Andersson om Frölundas nobb och tiden i HV71

Nu står det klart att det är där han kommer spela även den kommande säsongen. HV71 och New York Rangers har kommit överens om en utlåning även över 2020/21. Det presenterar Jönköpingsklubben på sin hemsida.

”Positiva känslor”

– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV71. Jag hittade tillbaka till det spelet jag vill spela i slutet av förra säsongen och ser fram emot en fortsättning i HV71. Under åren i HV71 och Jönköping har jag skaffat mig många bra minnen och positiva känslor som jag ska bygga vidare på när vi återsamlas i slutet av juli, säger Lias Andersson.

HV71:s sportchef, Johan Hult, säger så här om att Lias Andersson blir kvar:

– Han visade direkt när han kom till oss vilka kvaliteter han har. Både med sitt hockeykunnande, men också med sin inställning som smittar av sig på hela laget. Vi har sedan förra säsongen tog slut haft en bra dialog med New York Rangers, Lias och hans agent om en fortsättning hos oss och vi är naturligtvis väldigt glada nu när det är klart.

Lias Andersson gjorde tolv poäng (7+5) på 15 matcher för HV71 den gångna säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.