Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Bergman vände hem för att starta om – får vänta på lyftet

Julius Bergman, 24, vände hem till Frölunda efter fem år i AHL för att få fart på karriären. Då har backen stundtals varit utanför laget och fått sitta på läktaren.
– Man vill alltid ha mer, men man får ta lärdom av det, säger han om petningarna.

Efter fem säsonger i AHL bestämde sig Julius Bergman för att det fick vara nog och valde att flytta hem till Frölunda igen. Efter fem säsonger i nordamerikansk hockey fanns det en hel del saker att ställa om för 24-åringen.

– Det är ju större rinkar här så lite har man allt fått ändra på sitt spel. Jag känner ändå att jag har kvar de styrkorna som jag har haft sedan innan, säger han.

Hur har första tiden varit sedan återkomsten?

– Den har varit bra, det får man säga. Det har varit lärorikt med allt från ispass till fyspass och jag har lärt mig saker varje dag.

Vilka har varit de största skillnaderna?

– Oj, det har nog varit att prata svenska igen höll jag på att säga ... det har varit mycket nytt! I AHL är det väldigt många och långa resor och fler matcher. För mig var det mycket nytt med träningen här under de första månaderna men det har jag kommit in i mer och mer.

"Det är klart man påverkas"

Den här hösten och vintern har i stora drag varit positiv för Frölunda. Avancemang till semifinal i Champions Hockey League och fyra poäng ifrån serieledningen i SHL. Men en förlust svider trots det lika hårt.

– Det är klart man påverkas när man förlorar! Man vill ju vinna varje match men det är skönt att det är nya matcher hela tiden. Det är bara att stänga den gamla matchen och gå vidare, säger Bergman.

LÄS MER: Ilskan efter Frölundas förlust mot Växjö

Har du blivit bättre på att hantera förluster nu?

– Haha! Det är ungefär samma som när man var yngre. Det är inte kul att förlora och det kommer aldrig bli roligt att förlora. Det gäller bara att lära sig av förluster och ta nya steg hela tiden.

"Man vill alltid ha mer"

För Julius Bergman har det blivit 20 matcher och fem (0+5) poäng den här säsongen. Stundtals har han fallit offer för konkurrensen i laget och varit den back som fått stå utanför laget.

– Man vill alltid ha mer, det vill man hela tiden. Samtidigt går laget bra och vinner matcher och vi är kvar i CHL så det finns inte mycket att klaga på där, säger han.

Hur hanterar du att petats?

– Man får ta lärdom av det också. Man får lära sig och gnugga vidare och bara göra det man är bra på lite extra bra. Sen när man inte är med får man ju köra extrafys istället. Det är inte så att man står helt utanför utan man får jobba på ändå. Det är helt enkelt så att vi har ett bra lag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.