Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bekräftat: Lundqvist står mot Finland

Man ändrar aldrig på ett vinnande lag. Så gör inte heller Rikard Grönborg till mötet med Finland - förutom på en punkt. Henrik Lundqvist är tillbaka mellan stolparna, trots Jacob Markströms succé i premiären.

Duon Hampus Lindholm och Patrik Berglund tvingades ta plats på läktaren i premiären mot Ryssland. Då skulle de haft sällskap av tredjemålvakten Jhonas Enroth. Men då Henrik Lundqvist tvingades kasta in handduken på grund av sjukdom så fick Enroth plats på bänken.

Enligt Aftonbladet ska Lindholm och Berglund varit de enda som var på plats under istiden som Tre Kronor hade under tisdagsmorgonen. En tydlig signal att förbundskapten Rikard Grönborg inte ändrar om i sitt vinnande lag.

Henrik Lundqvist tränade för fullt under måndagen och sägs må bra efter att han missat premiären på grund av sjukdom. Men nu är det klart att att det är Lundqvist som får chansen trots Jacob Markströms succé mot Ryssland i premiären. Beslutet togs under måndagskvällen.
– Vi tycker att "Henke" är en toppmålvakt i världen, i NHL. Han är en go-to-guy helt enkelt. Han har spelat mästerskap på toppnivå under en längre tid och har erfarenheten. En hundraprocentig Henrik Lundqvist är vår förstemålvakt, säger Rikard Grönborg under tisdagseftermiddagen.

Hur mår Henke?
– Bra.

Rikard Grönborg väljer dock att hylla Markström för sin insats i premiären mot Ryssland.
– Jag tycker det är en styrka att Markström steppar upp om han får chansen. Han visade att han är redo. Vi har ju faktiskt tre målvakter, en världsmästare som inte ens är ombytt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.