Luleå har fått ett bekräftat covid-19-fall
Luleå har fått ett bekräftat covid-19-fall Bild: CARL SANDIN

Bekräftad covid-19 i Luleå

Ytterligare en SHL-klubb har fått ett bekräftat covid-19-fall. Den här gången rör det sig om Luleå HK som ikväll möter Rögle BK.
– Vi har fått ett positivt provsvar, säger klubbens vice general managern Ulf Engman till Hockeynews.se.

ANNONS
|

Linköping har drabbats hårt av covid-19 och nyligen gick klubben ut att man fått 24 konstaterade fall i klubben.

LÄS MER:Efter coronakaos – SHL-klubben pausar all verksamhet

Men Östgötaklubben är inte ensam om att få in smittan i verksamheten. Även Djurgården, Skellefteå och Leksand har fått bekräftade fall.

LÄS MER:Frölunda vill spela vidare – trots coronaspridningen

Nu har ytterligare en klubb drabbats. Luleå HK har testat fyra spelare, samt tränare Thomas Berglund och fått ett bekräftat fall.

– Vi har fått ett positivt provsvar. Vi kommer inte att gå ut med vem det är för det är medicinsk sekretess, det får personen själv göra i så fall, säger vice general managern Ulf Engman till Hockeynews.se.

ANNONS

Engman berättar vidare att personen i fråga ska må bra och känner sig frisk.

LÄS MER:Coronasmitta i Önnered – hela truppen har testats

Enligt Hockeynews ska det, utöver tränaren Thomas Berglund, vara Victor Berglund, Daniel Sondell, Carl Mattsson och Niklas Olausson som har har testats för covid-19.

– Vi väntar på fyra svar till så det är bara att verkligen hoppas att det är isolerat, men riskerna ökar när en visar sig vara smittad. En av de fyra hade antikroppar sedan tidigare, säger Ulf Engman.

LÄS MER:Loui Sand smittad av covid-19

Luleå ska ikväll möte Rögle BK och då kommer hela åtta spelare saknas för norrbottningarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS