Sveriges match mot Slovakien tidigare i turneringen.
Sveriges match mot Slovakien tidigare i turneringen. Bild: JOEL MARKLUND

Bekräftat: JVM ställs in

Efter coronakaoset i JVM – nu bekräftar det Internationella Ishockeyförbundet att turneringen ställs in.

ANNONS
|

Covid-19 har varit den stora snackisen i årets JVM i Edmonton och Red Deer. Tre matcher har blivit inställda på grund av covidfall bland spelarna.

Under onsdagskvällen kom uppgifter från nordamerikanska medier om att hela mästerskapet kommer att ställas in. Uppgifter som en stund senare bekräftades av det Internationella Ishockeyförbundet.

Till TT kommenterar målvakten Jesper Wallstedt beslutet:

– Vi har börjat turneringen bra och det känns som att vi har en grupp som hade kunnat göra något roligt av turneringen. Sen är det ett beslut som kommer från myndigheterna här i Kanada, de ser väl det som en säkerhetsrisk. Jag vet inte riktigt, jag tycker det otroligt tråkigt, säger han.

ANNONS

Montén: ”Otroligt tråkigt besked”

Förbundskaptenen Tomas Montén om beslutet:

– Otroligt tråkigt besked, även om vi respekterar det fullt ut i och med det rådande läget. Jag lider med grabbarna som hade startat turneringen positivt. Vår känsla är att vi kunde ha gått riktigt långt. Det här har varit det roligaste jobbet jag haft, och att det ska behöva sluta så här, med först JVM i fjol som jag missade på grund av covid, och nu att hela årets turnering ställs in, känns oerhört trist, säger han till de svenska ishockeylandslagens officiella twitterkonto.

Lagkapten Emil Andrae till förbundet:

– Det är så klart sjukt tråkigt att JVM ställs in. Vi hade en speciell grupp här och känd att vi var på väg mot något bra. Vi spelare känner stor besvikelse över beslutet, men respekterar det, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS