Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Johan Rylander
Bild: Johan Rylander

Banderoll fick Frölunda att tända till

Frölunda HC hade 3–18 på tre senaste matcherna. Då hängde supportergruppen Sektion 84 upp en banderoll med budskapet: Börja vinna.
– Om inte fansen reagerat och varit lite gnälliga när vi förlorat med 0–8 – då vete fanken om de verkligen älskat sitt lag, säger Frölundas coach Roger Rönnberg.
– Kul att vi svarade med en vinst, säger kapten Joel Lundqvist.

Det hade gått väldigt tungt för Frölunda HC de tre senaste matcherna inför lördagens möte mot Rögle. 1–7 mot Brynäs följdes av 2–3 mot Djurgården och därefter utdelades käftsmällen med 0–8 mot Växjö i Småland.

Trots det låg Frölunda etta i den corona-haltande SHL-tabellen inför toppmötet mot tvåan Rögle BK, som har det allra högsta poängsnittet per match.

När spelarna gled in till Scandinavium möttes de av ett tydligt budskap, signerat fansen i Sektion 84.

”VI STÅR BAKOM ER & KOMMER ALDRIG ATT FÖRSVINNA

FRAMÅT VF, DAGS ATT BÖRJA VINNA #S84”

Och matchen, den vann Frölunda till slut. 0–2-underläge vändes till 3–2 efter Theodor Lennströms matchavgörande dragskott i numerärt överläge.

Gav banderollen extra tändvätska?

– Jag tog det som positivt! Att vi tar det som stöd, att supportrarna är för oss. Vi har de mest tålmodiga fansen i världen, tror jag. Om inte fansen hade reagerat och varit lite gnälliga när vi förlorar med 0–8, då vete fanken om de verkligen älskar sitt lag, säger Roger Rönnberg.

Ni leder serien – men fick ändå den banderollen?

– Det är klart, det känner vi själva. Förlorar du en match så vill man vinna nästa, så det är inget konstigt, säger Rönnberg.

Frölundas kapten Joel Lundqvist såg också banderollen – och gillar hur hans lag svarade.

– Under den här pandemi-tiden får vi ju inte kontakt med våra fans som vi brukar. Det är lätt att fastna i vår lilla bubbla. Men det är väldigt många som följer oss och stöttar i med- och motgång. Det är detta ett bevis på. Kul att vi svarade med en vinst, säger Lundqvist.

Frölunda leder nu SHL med fyra poäng före nya tvåan Växjö Lakers. Till veckan väntar bortamöte mot krisdrabbade HV71 på torsdag – och därefter hemmamatch mot Malmö på lördag.

Då saknas också JVM-spelarna Simon Edvinsson, Lucas Raymond, Karl Henriksson, Elmer Söderblom och Theodor Niederbach.

Då kommer Johan Sundström, Robin Alvarez och Linus Nässén i stället tillbaka in i laget.

– Vi har sagt att de är skadade – men egentligen har vi bara tränat upp dem så att de är i toppform, säger Roger Rönnberg – som också lånat in Jonatan Lundin Andersson från Hanhals Kings för att få bredd på truppen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.