Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Backen straffas efter tacklingen på Westerholm

Roger Rönnberg blev vansinnig när Niclas Andersén inte fick matchstraff efter en tackling på Pathrik Westerholm. En tackling som gav Andersén fem matchers avstängning.

Det började närma sig slutet av förlängningen uppe i Gavlerinken mellan Brynäs och Frölunda. Då satte Pathrik Westerholm fart mot mål men skulle stoppas.

Från sidan, utan synhåll för Westerholm kom Niclas Andersén. Brynäs-backen tacklade Westerholm som i sin tur blev liggandes bakom målet med stora smärtor.

– Just nu mår jag bra, vi får se imorgon, sa han efter matchen när GP pratade med honom.

LÄS MER: Stora ilskan i Frölunda efter tacklingen: "Är rejält besviken"

En som reagerade starkt mot domarna var Roger Rönnberg.

– Det är en solklar femma. Vi fick Rosseli Olsen (Mats) avstängd i tre matcher för en mindre tackling. Nu gäller inte den regeln den här matchen, tydligen, trots att domarna har tillgång till jumbotronen. Det är för inkonsekvent. Det är solklart, han har inte ens pucken och får en tackling rakt i huvudet. Oerhört respektlöst. Det är tråkigt, sa han till C More.

Under fredagsmorgonen kom besked från SHL att tacklingen från Andersén har anmälts till disciplinnämnden som kommer hantera ärendet under dagen.

"När det återstår drygt 50 sekunder av övertiden spelar Frölundaspelaren Pathrik Westerholm ut pucken till en medspelare och åker själv mot mål. Medspelaren passar pucken tillbaka mot Westerholm som missar pucken. Långt efter att pucken har passerat Westerholm kommer Brynässpelaren Niclas Andersén och tacklar Westerholm. En tackling som är sen på en ej puckförare, från blinde side och första kontakten är i huvudet. Andersén har möjligheten att inte tackla och åka efter pucken som Westerholm vill göra, då han blir tacklad. Alternativ bestraffning är Interference", skriver SHL.

Stängs av

Lite senare under fredagen kom domen. Niclas Andersén stängs av i fem matcher av disciplinnämnden och tvings böta 23 000 kronor.

Följande nyckelfaktorer lyfts fram av nämnden som skäl för avstängningen:

- Det är en fråga om en tackling från ”blind side” och även om det i situationen kan finnas en förväntan om fysisk kontakt är tacklingen sen och sker direkt i huvudet på en icke puckförande spelare.

- Tacklingen är respektlös.

- Hög skaderisk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.