Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Börje Salming om uppmärksammade bilderna – utklädd som apelsin

Börje Salming som apelsin. Det är en syn som svenskarna fått på näthinnan efter en ny reklam som hockeylegendaren ställt upp i.
– Alla nära och kära har nästan skrattat ihjäl sig, säger Salming till Sportexpressen.

Börje Salming var en pionjär inom svensk hockey när han blev en av de första svenskarna att slå sig in i NHL. Men han nöjde sig inte med en plats i världens bästa hockeyliga, han hade även en av de bästa svenska karriärerna någonsin och är odödlig i Toronto där han spelade under majoriteten av sin tid.

Han är vida känd för sin tuffhet och alla sina ärr som han fick under sin tid som spelare. Därför var det nog många som satte kaffet i halsen när Salming dök upp i tv-rutan – utklädd till en apelsin?

LÄS MER: Matt Tomkins hoppas på mer efter drömdebuten i Frölunda

– Alla nära och kära har nästan skrattat ihjäl sig. De tycker att det är jätteroligt. Sedan har det funnits kommentarer från de som inte tycker att det är jag, men jag tycker att man måste bjuda på sig själv ibland, säger Salming till Sportexpressen.

Det var i en Ica-reklam för frukt och grönt som Salming ställde upp och tog på sig dräkten där han har orangea tights, en grön mössa som ska föreställa stjälken och en stor apelsinliknande dräkt på överkroppen.

– När jag fick sätta på mig den skrattade vi allihop. Jag tycker det är roligt att se när alla har roligt och mår bra.

LÄS MER: Jacob Nilssons lyft i Frölunda: ”Så jäkla kass kan jag inte ha varit”

Saming: ”Tyckte det var kul”

Han berättar för Expressen att det inte var några ekonomiska skäl som fick honom att tacka ja – han gjorde det för skojs skull.

– Min agent fick en förfrågan, och då sa jag ja. Jag tycker att reklamerna är lite roliga och har lite humor. Jag tyckte att det kunde vara roligt att vara med, säger Börje Salming.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.