Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Bästa säsongen publikmässigt på tio år för Frölunda: "Fansen är fantastiska"

Spelet hackar och Frölunda har fyra raka förluster i SHL. Men publiken vallfärdar till Scandinavium ändå – mot Färjestad är det slutsålt för sjätte gången den här säsongen.
– Det brukar locka fram tigern i mina spelare, säger Roger Rönnberg.

Ett riktigt bottennapp mot jumbon Oskarshamn och Frölunda åkte på fjärde raka förlusten i SHL och får vänta på första ligasegern det här året. Men trots att det har gått lite knackigt för Frölunda den senaste tiden verkar fortsätter publiken strömma till.

För när Färjestad kommer till Göteborg och Scandinavium på lördag är det lapp på luckan för sjätte gången. Något som inte har hänt på minst tio år.

Under säsongerna 2017/18 och 2018/19 var det fyra slutsålda Scandinavium. Den här säsongen är det alltså redan sex slutsålda hus vilket efter 16 spelade hemmamatcher ger ett publiksnitt på 10 730 – en siffra som stiger än mer nu på lördag.

– Vi är ett bra lag och vi älskar atmosfären här! Vi har stor respekt för fansen! Du spelar inte 52 bra matcher, ligan är så bra. Vi har förväntningar att vara bästa laget varje kväll men du har dippar och andra lag får betalt för att spela också, säger Frölundas poängkung Ryan Lasch och fortsätter:

– Det är skönt att publiken stöttar oss.

Nicklas Lasu som är tillbaka efter en tids sjukdom instämmer i hyllningen av fansen.

– Det är klart det hjälper! Vi går tungt och vi vet det. Vi analyserar allt och vill bli bättre och vänder och vrider på allting. Ett fullt hus ger energi som vi behöver, säger han.

"Vi har det bästa stödet när vi förtjänar det som minst"

Att det återigen är slutsålt i Scandinavium är något som Roger Rönnberg hoppas ska hjälpa hans spelare.

– Det betyder vansinnigt mycket! Det brukar locka fram tigern i mina spelare och det både tror och hoppas jag att det kommer att göra, säger han och fortsätter:

– Vi har ett fantastiskt stöd av våra supportrar. Jag brukar säga att det är först i motgång som man ser hur riktiga supportrar agerar. Där är Frölundas fans fantastiska. Vi har det bästa stödet när vi förtjänar det som minst.

Högsta publiksnittet som Frölunda har haft efter en avslutad grundserie under de senaste säsongerna är från 2009/10 när snittet landade på 11 400 när grundserien var avslutad.

Säsongens publiksnitt hittills är det högsta Frölunda haft sedan säsongen 2009/10 då snittet landade på 11 400 – vilket är det bästa på 2000-talet.

Återstår att se om Frölunda lyckas nå den siffran den här säsongen.

Fullsatt i Scandinavium säsongen 2019/2020:

14 september: Brynäs.

21 november: Leksand.

7 december: HV 71.

28 december: Växjö.

4 januari: Rögle.

18 januari: Färjestad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.