Bäst i Sverige – på bortaplan

Frölunda är bäst i Sverige – på bortaplan.
– Vi har slagit ganska många lag på bortaplan nu. Det gör man inte bara av en slump, säger Simon Hjalmarsson stolt.

ANNONS
|

Efter 4–3 borta mot Djurgården och andraplats i tabellen är det ett nöjt omklädningsrum på Hovet i Stockholm. Simon Hjalmarsson utses till matchens lirare och får dra på sig indianskruden på huvudet medan segersången ekar och Roger Rönnberg går och delar ut fistbumps och klappar till alla sina spelare.

– Nu hittar puckarna mig i stället. Det är kul att få studsarna med sig – istället för emot sig. Det känns bra. Det ger självförtroende, säger Hjalmarsson.

LÄS MER:"De två gubbarna kan behöva ungdomlig entusiasm"

Det kanske är nåt sånt som krävs?

– Ja, kanske det. Det känns som om jag kommer till fler lägen – och det är väl ingen slump att de börjar studsa fram då heller, analyserar han.

ANNONS

I den förra matchen mot Skellefteå blev det ett mål, mot Djurgården blir det både mål och assist.

– Jag tycker att Simon gör tre-fyra saker när han bryter igenom i offensiven på ett jäkla bra sätt. Det är många som börjar ha en stigande formkurva, säger coachen Roger Rönnberg.

Sättet som Frölunda vinner – från underläge 0–2 – är också imponerande.

– Ja, vi har jobbat i motvind i de två senaste matcherna, så nu ville vi verkligen ha med oss nånting när vi kom tillbaka, säger Hjalmarsson.

LÄS MER:Frölunda sonderar marknaden – här är drömnamnen

Ni ger aldrig upp i årets upplaga av Frölunda?

– Nä, det är klart. Det kommer vi aldrig att göra. Vi har en trupp som vi i laget verkligen tror stenhårt på. Vi har slagit ganska många lag på bortaplan nu. Det gör man inte bara av en slump. Det finns en karaktär i det här laget som jag verkligen gillar!

Ta bara Max Fribergs jobb i förlängningen, där Frölunda tvingades spelade tre mot fyra.

– Den täckningen som Max tar är helt underbar att se – och det är många spelare som vill spela så, säger Rönnberg.

Nu väntar två dagar ledigt – innan den mest intensiva matchperioden på året. 13 matcher ska hinnas med innan jul.

ANNONS

– I morgon blir det nog mest att ligga still. Är det nåt jag skulle kunna tänka mig så är det en massage, säger Simon Hjalmarsson.

LÄS MER:Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS