Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bäckström om proppen från Ovechkin: "Det var kul"

Lagkompisar i Washington. Men i World Cup-premiären var Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin allt annat än vänner. Ryssen proppade sin lagkamrat omgående. – Det var kul, då är man inne i matchen, säger Bäckström.

Nicklas Bäckström blixtrade till ett par gånger mot Ryssland i premiären av World Cup. Centern var riktigt glad efter matchen. Kanske extra glad för att han slog lagkompisen Alexander Ovechkin.
De två Washington-stjärnorna höll inte igen mot varandra. Ovechkin proppade Bäckström omgående.
– Det var kul, då är man inne i matchen. Det är sådant som hör till och vi fick de lite dit vi ville. Vi hade pratat om det innan och idag spelade vi otroligt bra, säger Bäckström.

Vad säger du om slutet? Nervöst?
– Lite nervigt. Men det känns som att det händer hela tiden. De kastar pucken på mål och den går in. Det blev en helt annan match sista 30 sekunderna efter det …
– Sista två minuterna var inte våra bästa men vi vann ändå!

Ovechkins insats?
– Jag tycker inte att deras första mål är en målchans. Men sådana puckar går in ibland. Vi spelade inte bara mot honom utan mot hela deras lag spelade vi bra. Vi ligger rätt i banan och det är viktigt mot ett lag som Ryssland som är så skickliga. Det här bygger vi vidare på. Det var en viktig start för oss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.