Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Axelsson om tävlingen där allt gick fel: ”Det var så omoget”

Dick Axelsson, 33 har haft en lång och framgångsrik karriär där han tjänat en hel del. Vilket är tur med tanke på stjärnans fest i Cannes när han utmanade en oljeshejk.
– Det var så omoget att det var helt sjukt, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

Nuförtiden är det Djurgården som är klubbadress för Dick Axelsson. Under sin karriär har veteranen vunnit VM-guld och två SM-guld och hunnit med en sejour i NHL som dock inte blev alltför lyckad.

LÄS MER: Frölunda håller i pengarna – lönesänkningar att vänta: ”Går inte att betala fullt pris”

Men under sin karriär har han varit välbetald. Vilket är tur med tanke på en festdag i Cannes för ett antal år sedan när han började att tävla med en shejk.

LÄS MER: William Lagesson tog den långa vägen till NHL – efter Frölundas ilska

– Jag minns det som i går. Jag var på en rätt skön beachclub och hade några kronor på fickan. Jag kommer till den här beachcluben och man börjar lite lugnt, köper in någon drink hit och dit. Sedan ser jag, två bord bort, en oljeshejk med ett entourage utan dess like. Jag börjar titta lite på honom och han börjar köpa in champagne. Då tänker jag så här… ”tävling” – och jag gillar ju inte att förlora, berättar han när han i podden ”Släpp Sargen”.

LÄS MER: Så går det för alla Frölundaspelare i världens bästa liga NHL

– Då känner jag att nu ska jag steppa upp lite här och beställer in… Jag tror det blev 120 flaskor champagne till slut. Det är mycket champagne – det är det. Och det sprutades ju så klart ut – tror inte jag drack en droppe av det.

Brände 200 000 kronor

Det skulle dock inte bli någon seger i tävlingen för Dick Axelsson som i slutändan brände drygt 200 000 kronor innan han fick erkänna sig besegrad. Dagen efter när han vaknade upp var känslorna allt annat än bra.

LÄS MER: Patrik Carlsson toppar poängligan i Frölunda – nu går kontraktet ut

– Alltså dagen efter… Det var så mycket hjärnspöken! Det var så omoget så det var helt sjukt. Kan inte någon trycka på stopp-knappen?, säger han i podden.

Helt lottlös gick han dock inte.

För han fick en keps med texten ”Welcome to Cannes”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.