Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Att få uppleva det här tillsammans – en dröm"

Joel Lundqvist är tillbaka i Göteborg. Under tisdagen landade Tre Kronors lagkapten i hemstaden efter guldet. – Det känns underbart att få avsluta med ett guld, säger han.

Så kom han då äntligen hem, Tre Kronors och Frölundas store kapten och ledare. Guldhjälmen och medaljen från Köln är nedpackade i väckan och nånstans på vägen försvann en bit av rösten.
– Det blir inte mycket sömn, som sig bör. Men det har varit fantastiska dagar, fantastiska veckor, säger Joel Lundqvist när han landat på Landvetter.
Där möter Frölundas allra högsta upp – kramar och blommor från general manager Christian Lechtaler, sportchef Fredrik Sjöström och pressansvarige Peter Pettersson Kymmer.
Och äntligen är säsongen över.
– Det har gått i ett sedan augusti. Jag tror att jag hade tre dagar ledigt vid jul, annars har det varit full fart, säger kapten Lundqvist.

Han såg till att säkra ledigheten med coach Roger Rönnberg redan före mästerskapet – och nu blir det tre veckor, där familjen och endast familjen får rå om sin pappa och make.
– Jag har längtat efter familjen – och de har längtat efter mig. Nu blir det sol och även en sväng till Legoland, berättar Joel för GP.
Frölunda åker också till solen på fredag. Tränarstaben med fysgeneral Pär Edlund i spetsen lyfter mot grekiska ön Kreta för en veckas intensivt barmarksläger.

Du är inte sugen på att följa med?
– Nä, just nu lockar inte det! Det är familjetid som gäller. Jag har varit borta i en månad och innan dess var det slutspel. Jag har lite tid att ta igen, ler Joel.

Brorsan Henrik sitter redan på ett plan till New York – och han ska också åka i väg på semester med familjen, innan det bär av till Göteborg om tio dagar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.