Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Asserholt lämnade landslaget efter Boorks vikthets

Vikthets från förbundskapten Leif Boorks sida fick tidigare lagkapten Jenni Asserholt att lämna damkronorna. Det berättar hon i en intervju med Radiosporten.
– Jag kämpade med det där under många år. Det var sorgligt, säger hon.

Leif Boorks sista tid som förbundskapten för Damkronorna var kantat av flera konflikter med tongivande spelare. Både stjärnan Emma Eliasson och kapten Jenni Asserholt var hamnade i bråk med förbundskaptenen efter omtalade petningar.

Något som kulminerade i ett brev, med ett avgångskrav riktat mot Boork, som skickades till förbundet.

– Vi var i Calgary och några av de tjejerna som var med där påstods ha varit med på det där brevet. Jag sa till dem att om ni har några synpunkter vad gäller landslaget eller mitt ledarskap så kan ni lämna landslaget nu. Ni kan gå ut genom dörren nu, om ni inte vill ha mig som ledare. Då kan ni sluta spela i landslaget. Det blev en liten konstpaus. Ingen gick ut. Efter det har det inte varit något snack, sa han i en tidigare intervju med GP.

LÄS MER: Leif Boork är redo för en sista strid

Vikthets fick Asserholt att sluta

Sedan OS i Sydkorea är Leif Boorks tid som förbundskapten för Damkronorna över. Nu berättar tidigare lagkaptenen Jenni Asserholt att vikthets från Boorks sida fick henne att lämna landslaget.

LÄS MER: Hockeybråket - Boork petar landslagsstjärnan

– Det blev en siffra på en våg. Det var det där det handlade om. Han var på mig ganska hårt om att det här behöver du fixa till. Där nånstans började jag tappa lusten att försöka komma tillbaka till landslaget, säger Asserholt till Radiosporten.

Asserholt berättar bland annat att Boork ska sagt till henne att hon inte behöver ha smör på sin macka, något som tog hårt på henne.

LÄS MER: Kaptenen hoppar av efter petningen

– Då kände jag att det satte så pass stora spår mentalt. Det var ganska tufft. Jag kämpade med det där under många år. Det var sorgligt. Men han såg väl på situationen på ett annorlunda sätt.

"Såg det som min uppgift"

Till Radiosporten säger Boork att han inte ska ha poängterat Asserholts med jämna mellanrum. Samtidigt som han kände att det var hans ansvar att poängtera sin kaptens viktökning.

– Jenni gick upp ungefär 10 kilo under den här perioden när jag var med, framförallt under sista åren då hon också drog på sig skador. Eftersom ingen annan tog upp det så såg jag det som min uppgift som ansvarig huvudtränare att ta upp det, säger Boork när han svarar på kritiken till Radiosporten.

Han säger även att han det kan finnas en anledning till att fundera över hur man uttrycker sig kring spelares vikt – men hävdar att han gjorde det på ett hänsynsfullt sätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.