Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Arvid Söderblom skriver NHL-kontrakt

Ännu en Frölundafostrad spelare skriver NHL-kontrakt. Målvakten Arvid Söderblom, som fått karriären att lyfta i Skellefteå, har skrivit tvåårskontrakt med Chicago Blackhawks.

Den Frölundafostrade målvakten Arvid Söderblom fick inte plats i klubbens a-lag. Efter utlåning till Hanhals och Tingsryd gick flyttlasset inför säsongen 2020/2021 till Skellefteå. Där har Söderblom, som är äldre bror till Elmer Söderblom, fått karriären att lyfta med 22 spelade grundspelsmatcher och två matcher i slutspelet, som för Skellefteå tog slut i semifinal mot Rögle. Söderblom slutade tvåa i SHL:s målvaktsliga med 92,18 procent räddningar.

LÄS MER: Lucas Raymond om första NHL-kontraktet med Detroit Red Wings

Nu har 21-åringen skrivit kontrakt med NHL-laget Chicago Blackhawks. Söderblom har inte blivit draftad och är free agent och har nu skrivit ett tvåårskontrakt med maxlön på 883 750 dollar (omkring 7,5 miljoner kronor).

”Att spela i NHL har varit en dröm sen jag var liten och att nu ha skrivit mitt första NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks och därmed vara ett steg närmre gör mig otroligt glad och stolt. Jag vill rikta ett stort tack till precis alla som hjälpt och stöttat mig på vägen. Och extra tack till Skellefteå AIK för en grymt bra och utvecklande säsong”, skriver Söderblom på sociala medier.

LÄS MER: Frölundas Karl Henriksson skriver NHL-kontrakt

Om det blir spel i Nordamerika för Arvid Söderblom nästa säsong är oklart, han kan lånas ut till Skellefteå och fortsätta spela i SHL.

Brodern Elmer Söderblom draftades 2019 av Detroit.

LÄS MER: När världens bästa back Victor Hedman ringde kunde inte Simon Ryfors tacka nej

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.