Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Växjö Lakers twitterkonto blev under tisdagen nedlagt. Anledning? Man hade använt Kanye Wests musik.  Bild: Bildbyrån/TT
Växjö Lakers twitterkonto blev under tisdagen nedlagt. Anledning? Man hade använt Kanye Wests musik. Bild: Bildbyrån/TT

Använde Kanyes musik – fick kontot nedstängt

Under tisdagskvällen lades Växjö Lakers twitterkonto ned. Anledningen? De hade använt musik från Kanye West i ett videoklipp.

Det var nog många hockeyintresserade som höjde på ögonbrynen när de, under tisdagskvällen, skulle besöka Växjö Lakers twitterkonto.

För när man väl tryckte sig in på kontot möttes man av en grå skärm med texten "Kontot är tillfälligt avstängt".

Bild: Twitter
Bild: Twitter

Så, vad har Lakers gjort för att få sitt twitterkonto nedstängt?

Senare under kvällen kom svaret. På Instagram meddelade klubben att kontot var nedstängt på grund utav att man använt Kanye West-musik ett ett videoklipp.

"Just nu ligger Växjö Lakers twitterkonto nere på grund av att musik från Kanye West använts i ett gammalt videoklipp. Twitter är kontaktade om bortplockning av klippet och vi hoppas få kontot tillbaka så snart som möjligt!", skriver klubben.

Det finns flera olika anledningar till att ett twitterkonto stängs av tillfälligt, det kan vara allt från hot om våld till just upphovsrättsliga frågor.

"Du får inte göra intrång i andras immateriella rättigheter, däribland upphovsrätt och varumärkesrätt. Läs mer om vår varumärkespolicy och upphovsrättspolicy.", skriver Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.