Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Andreas Johnsson segerhjälte i Toronto

Andreas Johnssons framgång den här säsongen fick bästa möjliga slut. Tillsammans med bland annat Carl Grundström blev den förre Frölundaiten nämligen AHL-mästare tillsammans med Toronto Marlies - som grädde på moset utsågs han även till slutspelets MVP.

Marlies, Toronto Maple Leafs farmarlag, vann mot Dallas farmarlag, Texas Stars, med 6–1 i Calder Cup – vilket gav staden den första titeln på 51 år.

De tidigare Frölundaspelarna Carl Grundström och Andreas Johnsson satte ett respektive två mål.

– Jag är väldigt glad att vi vann. Vi har så många bra och talangfulla spelare, även om någon blir skadad så kan vi bara sätta in en annan som gör ett enastående jobb, sa Andreas Johnsson på isen efteråt, skriver Sportbladet.

"Han inte hör hemma här"

Johnsson, som debuterade i NHL under säsongen, hade ett minst sagt imponerande slutspel med Marlies. Under 16 matcher stod Frölundaprodukten för 24 (10+14) poäng, något som innebar att han utsågs till AHL-slutspelets MVP.

– Han har varit fantastiskt bra och dragit ett stort lass i slutspelet för oss. Kul att se hur han klivit fram, berömde lagkamraten Calle Rosén i NHL Network.

Slutspelet innebär med stor sannolikhet att nästa säsong spelas i världens bästa hockeyliga.

– Det klickade för honom i december ungefär. Därifrån kunde man se hur hans sinnen saktade ner och att han spelade på en annan nivå. Det har nått en punkt där det nu är uppenbart att han inte hör hemma här, säger tränaren Sheldon Keefe till Sportsnet.

Har hyllats av NHL-tränaren

Ska Johnsson platsa i NHL så gäller det att Maple Leafs-tränaren, Mike Babcock, gillat det han sett av svensken. På den fronten behöver Andreas Johansson inte vara orolig.

– Han är så intelligent, på rätt sida av pucken och han gör riktigt bra saker. Han är bra på powerplay, bra på att döda utvisningar, han är en bra hockeyspelare. Vi har tur att ha honom, säger Babcock som fick träna Johnsson totalt 15 matcher den gångna säsongen, varav sex i Stanley Cup-slutspelet, har tränaren tidigare sagt till GP.

Även i motståndarlaget, Texas Stars, fanns det en tydlig Frölunda-koppling. John Nyberg, som spelade i Göteborg den gångna säsongen stack till andra sidan Atlanten när SHL-säsongen var över.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.