Andreas Johnsson nätade för Toronto i natt. Det räckte däremot inte för att hjälpa sitt lag till seger. Bild: JOHN E. SOKOLOWSKI

Andreas Johnsson målskytt – i galen period

Den tidigare Frölundaspelaren Andreas Johnsson gjorde sitt första mål för säsongen när han Toronto Maple Leafs mötte Tampa Bay Lightnings. Målet kom i den första perioden. En period som innehöll smått otroliga sju fullträffar.

|

Andreas Johnsson fick sitt stora genombrott i Toronto Maple Leafs under förra säsongen. Den tidigare Frölundaforwarden gjorde då 43 poäng på 73 matcher under grundserien.

I natt (svensk tid) kom den här säsongens första fullträff för 24-åringen.

Det var i Torontos möte med Tampa Bay Lightnings som Johnsson skickade in ett stenhårt direktskott. Hemmalaget spelade i numerärt överläge och när storstjärnan Auston Matthews tog in pucken offensivt efter vänsterkanten signalerade Andreas Johnsson som kom centralt att han ville ha pucken. Matthews passade och Johnsson nöp till och vid bortre stolpen för målet som innebar 1–1 i matchen.

Johnsson mål kom 4.19 in i den första perioden. En period Tampa Bay vann med hela 4–3 – sju mål efter 20 minuters spel alltså.

Matchen vann Tampa Bay så småningom med klara 7–3. Ingen jätterolig kväll för Torontomålvakten Frederik Andersen, som även han har förflutet i Frölunda. Dansken släppte in sju mål på 28 skott.

– Om du gör misstag där ute så får du betala för det. Vi fick inte upp farten idag och, ja, vi fick betala. Vi måste hitta tillbaka till att spela på vårt sätt, säger Fredrik Andersen till nhl.com.

I natt vann San Jose Sharks sin första match för säsongen (5–4 mot Chicago Blackhawks). Där gjorde Erik Karlsson en assist för Sharks.