Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Andreas Johansson brännskadad i olycka

Andreas Johansson blev allvarligt brännskadad på ena armen efter att han skulle elda en höstbrasa för två veckor sedan.
Det berättar den tidigare Tre Kronor- och NHL-spelaren för Sportexpressen.
– Det är det värsta jag har varit med om, säger han till tidningen.

Andreas Johansson lade av med ishockeyn 2009. Då hade han 8 säsonger i NHL och en hel del landskamper på sitt cv.

Sedan dess har han haft flera olika tränarjobb men är nu scout för KHL-klubben Avangard Omsk.

För två veckor sedan var Johansson med om en allvarlig olycka på landstället ute på Vaxholm. Han var där med sin pappa och fru när han skulle tända en höstbrasa, men då gick något väldigt illa.

– Det var fuktigt och kallt. När jag skulle tända på, så var det ångorna, som gjorde att gnistan från min tändsticka gjorde att hela armen började brinna. Så jag fick kasta mig i havet, berättar han för Sportexpressen.

Trodde faran var över: ”Var i chock”

Johansson berättar för tidningen att även om lågor slog upp mot ansiktet, så var det armen som tog den stora skadan. När han hoppat ner i vattnet trodde han först att det var över.

– Jag var i chock och kunde inte bedöma då, men vi uppfattade snabbt att jag behövde vård på sjukhus. Det var en tuff smärta. En enorm smärta, det måste jag erkänna.

Hyllar sjukvården

Johansson tvingades åka till Södersjukhuset med armen som blev allvarligt brännskadad. Han hyllar sjukpersonalens insats som lett till att han inte behöver transplantera någon hud, trots den allvarliga händelsen.

– Deras jobb gör att detta kommer att läka och jag slipper en hudtransplantation, trots att det handlade om tre lager hud som var borta. Det är en jäkla tur jag haft, och nu är det ingen fara med mig. Men jag kan säga att det utan tvekan är det värsta jag har varit med om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.