Lundqvists overkliga kväll – då kom tårarna

Joel Lundqvist, 37, hyllades stort i Scandinavium för sina tusen matcher för klubben. Då klev veteranen fram och gjorde två mål för sitt Frölunda – efter matchen kom även tårarna för kaptenen.
– Det blev helt overkligt det här, säger han.

ANNONS
|

Det var videohälsning från tvillingbrorsan Henrik, det var videohälsning från systern Camilla, mamma och pappa. Det var videohälsningar från både Niklas Andersson och Tomi Kallio och på isen hade Joel Lundqvist sina gamla vapendragare i "dragkedjan" Jari Tolsa och Magnus Kahnberg med sig.

Men det mest känslosamma den här kvällen var inte själva matchen för Joel Lundqvist. Det var när han fick se sonen Viktor glida runt mittcirkeln innan matchen och givetvis hade han pappa som idol.

Något han hade svårt att sätta känslor på efteråt.

– Det är klart ... det är ..., säger han innan tårarna kom.

– Det var faktiskt min take när den här matchen kom på tal att det hade varit så häftigt att ha honom där!

ANNONS

LÄS MER:Här hyllas Lundqvist för historiska bedriften med stående ovationer

Själva matchen började inget vidare för Joel Lundqvist som inte alls var med när pucken släpptes.

– Jag var inte alls med där utan fick tänka att "Shit, nu har det börjat!". Sen tog jag andra tekningen och då var jag inne i det igen. Det var verkligen en utmaning mentalt att vara så skarp i det. Det är lätt att bara yra omkring annars, säger han.

Det blev till slut hela 8–4 för Frölunda den här kvällen mot Brynäs. Detta efter två mål av Joel Lundqvist som efter matchen hyllades på nytt.

"Bäst i familjen, ja han är bäst i familjen", skanderade fansen.

– Jag har ju gått igenom innan vad jag ville ha sagt och då har det varit känslosamt när jag bara varit ensam. Nu var det fullsatt och min familj var där och jag visste inte hur jag skulle reagera ... men jag är så tacksam över hur fint det blev, säger han och fortsätter:

– Det är helt overkligt att stå där och få den uppskattningen. Det är svårt att greppa det här om jag ska vara ärlig.

LÄS MER:Frölunda hyllar Lundqvist – som hyllar familjen

"Finns inte ens i drömmarna! "

Efter matchen mot Luleå som var din tusende match sa du att det var ett drömscenario – vad kallar man då det här?

ANNONS

– Det här finns inte ens i drömmarna! Det är verkligen helt overkligt att vara med om det här. Jag har ju ett så jädra dåligt minne men det här kommer jag att komma ihåg. Att få vara med om en sådan här kväll känns hela vägen in i hjärtat.

Att det var en känslosam kväll för lagkaptenen var tydligt efter hans andra mål.

– Då släppte det för mig. Jag skulle in men jag fick stå över ett byte där ... det bara kom över mig med alla känslorna. Jag försökte verkligen suga åt mig idag men det blir overkligt att stå där med ena hälsningen efter den andra och så fina tal.

Du öppnade i ditt tal för tusen matcher till?

– Haha! Ja, jag gjorde det ... som det känns nu så går jag för tusen till!

Det känns så bra?

– Vad ska jag säga? Jag blir äldre och måste vara ärlig men jag rör mig bättre nu än för fem-tio år sedan. Jag tränar smartare och rent hockeymässigt är jag bättre än vad jag var för fem-tio år sedan. Sen hur länge jag spelar det får vi se.

Det låter som att familjen får låna ut dig ett tag till?

ANNONS

– Jag tittar inte så långt ... det kan hända saker på vägen och jag får vara ödmjuk där! Jag vet att jag har kontrakt över nästa säsong och vi kör på det så länge.

ANNONS