Andra raka för Frölunda – Lasch stor hjälte

Frölunda tog andra raka segern när Örebro besegrades på bortais. Stor segerorganisatör var poängkungen Ryan Lasch som avgjorde matchen sent.

|

Efter två inledande förluster mot Brynäs och HV71 studsade Frölunda tillbaka och det rejält. På hemmais i Scandinavium blev det hela 4–0 mot Linköping när Roger Rönnberg hade vaskat om rejält i kedjorna.

Med det utfallet var det ingen vidare skräll att det blev samma formationer borta mot Örebro under lördagskvällen.

Där skulle Frölunda börja bäst och skapa flera heta målchanser. Johan Sundström spelade fram Patrik Carlsson som missade, Mats Rosseli Olsen fick chansen och missade även han. Mitt i pressen från Frölunda kom så kallduschen.

Christoper Mastomäki fick trampa runt målburen och helt ohotad vända upp och pricka in pucken bakom en chanslös Johan Mattsson.

Trots att både Viktor Ekbom och Mats Rosseli Olsen blev utvisade i den första perioden vann Frölunda ändå skotten med 13–6. Men Örebro kunde ändå gå till pausvila i ledning.

– Vi behöver vara på isen med fem gubbar! När vi spelar fem mot fem känns det bra men när Örebro får sina powerplay blir det hackigt för vår spel fem mot fem. Vi måste hålla oss på isen och fortsätta nöta, säger Nicklas Lasu till C More.

Nicklas Lasu skulle få rätt. Utan några utvisningar kopplade Frölunda från start greppet om den andra perioden. Men Dominik Furch fortsatte att spika igen och såg ut att växa till ett litet spöke för spelarna i Frölunda.

Då slarvade Örebro i egen zon och Rhett Rakhshani fick tag på pucken.

Ensam med Furch gjorde amerikanen inget misstag utan lurade skjortan av målvakten och satte dit kvitteringen – efter att Furch gjort 23 räddningar innan Frölunda till slut fick hål på honom.

– Det hände bara, säger Rhett Rakhshani till C More och fortsätter:

– Vi har haft bra chanser men vi behöver lite mer trafik framför deras målvakt. Han ser pucken lite för ofta.

I den tredje perioden var det inget snack. Först kunde Simon Hjalmarsson ge Frölunda ledningen efter att Ryan Lasch spelat fram pucken till sin radarpartner. Av bara farten kom nästa mål för Frölunda när Örebro-försvaret återigen bjöd Rhett Rakhshani på läget.

Det tackade amerikanen för och skickade in sitt andra för kvällen.

Men Shane Harper skulle reducera för Örebro när han tryckte in pucken. Ett mål som gav hemmalaget luft under vingarna och Shane Harper kunde även kvittera till 3–3.

Med en minut kvar av ordinarie matchtid fick Frölunda chansen i powerplay.

Då kunde Ryan Lasch pricka in pucken och ge segern till sitt Frölunda.