Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Andersson inleder säsongen med Frölunda

Lias Andersson kommer att få dra på sig Frölunda-tröjan den kommande säsongen, detta trots ett påskrivet kontrakt med New York Rangers. – Han kommer börja säsongen med oss, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Lias Andersson blev under fjolårssäsongen ett av SHL:s absolut största utropstecken när han var en av nyckelspelarna vid HV71:s SM-guld. Men med pappa Niklas som är stor ikon i Frölunda och Göteborg, valde han att skriva på för Frölunda inför den kommande säsongen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hur lång framtiden i Frölunda blir är dock ännu oklart, detta efter att New York Rangers valde stortalangen i sommarens NHL-draft och därefter skrev på ett treårskontrakt med honom.

Men eftersom säsongen i Nordamerika börjar efter SHL så kommer fansen iallafall få se Lias Andersson i Frölunda-tröjan.

– Han kommer börja säsongen med oss och sen kommer han åka på deras träningsläger, sen får vi se. Är han tillräckligt bra är det klart att han kan ta plats i NHL, men annars har vi en bra dialog med Rangers och platsar han inte finns det goda chanser att han spelar med oss, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Hamnar troligtvis inte i AHL

Tar man inte plats i NHL är en plats i farmarligan AHL nära till hands, en liga det debatterats vilt av de svenska klubbarna då de hellre ser sina svenskar spela i SHL istället. Men enligt Sjöström lutar det åt att det blir Frölunda för Lias Andersson om Rangers inte vill ha honom i NHL.

– Man kan aldrig säga till hundra procent, han tillhör ju Rangers och måste bli utlånad om han ska spela för oss. Vi vet alla fakta och scenarion som kan tänkas bli av, men i dagsläget vet varken vi, New York eller Lias hur det kommer bli.

Sjöström fortsätter:

– Vi har rutin från liknande situationer med Lehkonen, Janmark och andra killar.

"Vi är optimistiska"

Lias Andersson var en nyckelspelare i HV71 och mycket tyder på att han kommer kunna ta ännu ett steg den kommande säsongen, det är dock inget Sjöström vill spekulera i.

– Vi ska inte säga vad det blir, för det vet vi inte. Men vi tog ju in Lias för att det är en väldigt duktig spelare som kan ta ännu ett kliv i sin karriär. Men vi är optimistiska och räknar med honom försiktigt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.