Anders Hedberg sågar NHL och Alexander Ovetjkin

Rysslands invasionskrig i Ukraina har pågått i över ett år och fortfarande har NHL-stjärnan Alexander Ovetjkin en bild tillsammans med Vladimir Putin på sociala medier.
Nu sågar den svenske legendaren Anders Hedberg både ryssen och ligan.
– Hur många fyraåringar har inte blivit dödade av ryska bomber?, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Alexander Ovetjkin är en av NHL:s absolut största stjärnor och har varit det under en lång tid. Den ryske 37-åringen har fullkomligt sprutat in mål genom hela sin karriär och är nästan mer aktuell än på väldigt länge – av två anledningar.

Han är på mycket god väg att göra något som alla trodde var omöjligt: Nämligen slå Wayne Gretzkys målrekord. Utöver rekordjakten så är även det stora diskussionsämnet kring Ovetjkin hans stöd till ryske presidenten Vladimir Putin.

Rysslands invasionskrig i Ukraina har nu pågått i över ett år och fortfarande har Ovetjkin en bild på honom tillsammans med Vladimir Putin som profilbild på Instagram.

ANNONS

Ovetjkin har under en lång tid varit en Putin-supporter och redan 2014, när Ryssland gick in i ukrainska Donbass, visade superstjärnan sitt stöd till presidenten. Ryssen har vägrat ta avstånd från Putin och varit väldigt fåordig kring kriget i Ukraina.

Nu rasar den svenske legendaren Anders Hedberg mot stjärnan och över att han, tillsammans med sin son, hamnade i strålkastarljuset under All star-matchen.

– Jag är jävligt upprörd över att Ovetjkin liksom blir huvudattraktion på All star-matchen och att NHL släpper in hans fyraåriga grabb på isen. Hur många fyraåringar har inte blivit dödade av ryska bomber, som kommer in i deras bostadsområden? Det är säkert fyraåringar som spelar hockey. För hockey är viktig också i Ukraina! Och här kan Ovetjkin åka omkring – det gör mig, som du hör, jävligt upprörd, alltså, säger han till Expressen.

Alexander Ovetjkin tillsammans med sin son under årets All star-jippo.
Alexander Ovetjkin tillsammans med sin son under årets All star-jippo. Bild: JASEN VINLOVE

Anders Hedberg: De har inte gjort någonting

För tidningen berättar Hedberg att han beslutade sig för att, via mejl, höra av sig till NHL-kommissionären Gary Bettman. Efter ett tag fick han ett svar.

– Han bara bekräftade att han hade tagit emot mitt mejl, och att man ”observerar situationen”, ungefär. Ingenting annat. Och vad kan han svara? De har ju inte gjort nånting överhuvudtaget, vilket är jävligt upprörande faktiskt.

ANNONS

Samtidigt förstår Anders Hedberg att ryska spelare i NHL kan hamna i en svår sits och att ett avståndstagande från Ryssland och Putin kan få konsekvenser. Där menar han att NHL-klubbarna borde kunna hjälpa till.

– Du kan inte avkräva en 25-årig rysk kille som antagligen inte gått ut gymnasiet, att han ska kunna hantera de här frågeställningarna, för att inte ställa till ett helvete för familjen hemma i Ryssland. Så de behöver assistans, helt enkelt. Och det har de inte fått.

Anders Hedberg menar på att NHL måste hjälpa spelarna.
Anders Hedberg menar på att NHL måste hjälpa spelarna. Bild: JOEL MARKLUND

LÄS MER:Alexander Ovetjkin slog ett av Wayne Gretzkys rekord

LÄS MER:Dominik Hasek rasar efter bilderna på Ovetjkins son

LÄS MER:Alexander Ovetjkins sorg – pappa är död: "Visa hänsyn"

ANNONS