Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Styrning. Frölundas Pathrik Westerholm jublar med Ponthus Westerholm, Linus Fagemo och Anders Grönlund efter att den förstnämnde gjort 1-1-målet under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda. Bild: SIMON ELIASSON
Styrning. Frölundas Pathrik Westerholm jublar med Ponthus Westerholm, Linus Fagemo och Anders Grönlund efter att den förstnämnde gjort 1-1-målet under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda. Bild: SIMON ELIASSON

Anders Grönlunds ofattbara hockeyresa

Anders Grönlunds sköna hockeyresa fortsätter. Mot Luleå fick den reslige backen fira seger framför familjen.
– Det var extra skönt att knäppa deras lag!

29 år gammal har alltså backen Anders Grönlund fått chansen i SHL för allra första gången. Frölunda plockade upp norrlänningen i Malmö sent inför säsongen – och en av de allra billigaste spelarna i laget är också ett av de största fynden.

– Åh fy fasiken. Det här kunde jag inte ana innan säsongen började. Att få åka upp till Luleå, spöa sitt nästan moderlag, det lag där jag är uppvuxen och har hållit på under alla juniorår. Att få komma hit och slå sina gamla tränare, både "Bulan" Berglund och Roger Kyrö. Det var riktigt skönt! Och uddamålseger också. Det är extra skönt som back, för då vet man att man fått kriga så jäkla hårt.

Orden forsar ur Pite-killen – som nästan blev målskytt också inför hela släkten på läktaren.

– Det var nästan mer otippat än att vi skulle vinna här uppe! Det är kul, vi har forwards som ligger och snurrar. Får de upp pucken så får vi många farligheter! Vi visar det, när Gurra Lindström också får hänga en.

Snodde maskotens halsduk

Anders Grönlunds släkt har Luleå i hjärtat. Men mor, tvillingsyster, morbror, fru och så en massa kompisar fick se Pite-Grönlund spela sin bästa match i SHL.

– Det var extra skönt att knäppa deras lag! Men framför allt skönt att ha lite känningar på läktaren. Det är inte varje dag, säger Grönlund.

Inför matchen hade backen tänkt ta med sig halsdukar och en tröja till släkten på läktaren.

– Min syster Frida fick en tröja som hade mitt namn och nummer. En matchtröja. En halsduk skulle jag köpa, men hann inte. Så jag fick låna Frölles, avslöjar Grönlund.

Frölle är Frölundas maskot, ni vet blandningen av kossa och björn.

Du snodde den inte – och lämnade den i Coop Arena?

– Hans halsduk får följa med hem, skrattar den store backen.

Och det märks att Grönlund är stolt över sin nya klubb.

– Som hockeyspelare vet jag vad alla spelare och hela laget kan göra. Vi spelar i Frölunda – och vi vet att alla som är här är enormt skickliga på allt som behövs. Att Johan Gustafsson och Pathrik Westerholm kliver fram visar bara att de har jobbat hårt i skymundan. De är deras tur att skina!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.