Alexander Ovetjkins sorg – pappa är död: "Visa hänsyn"

Alexander Ovetjkins pappa är död, meddelar den ryske ishockeystjärnan på Instagram.
Nu stöttas han av lagkamraten Nicklas Bäckström.
– Jag vill inte tro att det har hänt, säger han till Washington Capitals kanaler.

ANNONS
|

"I dag förlorade jag min far. Jag tackar er alla för stödet, men visa hänsyn och respektera mig och min familj i denna svåra tid", skriver den 37-årige Washingtonforwarden.

Nicklas Bäckström, vän och lagkamrat, deltar i sorgen.

– Jag vet att det är väldigt tufft för honom. Jag har hängt med Alex sedan jag kom hit, han var ju redan här när jag kom och vi umgicks mycket med hans pappa. Vi tog alltid med honom till basketmatcher och sånt. Jag vill inte tro att det har hänt. Det är så sorgligt och jag känner med hela familjen Ovechkin. Det här är en tuff dag, säger han via klubbens kanaler.

ANNONS
Nicklas Bäckstrom visar sitt stöd för vännen och lagkamraten.
Nicklas Bäckstrom visar sitt stöd för vännen och lagkamraten. Bild: CHRIS WILLIAMS

”Kan inte föreställa mig vad de går igenom”

Han fortsätter:

– Han pratade inte engelska i början, men vi kunde förstå varandra med händerna till hjälp. Han var alltid med i omklädningsrummet och umgicks med killarna. Han älskade det, tror jag. Så att vi får de här sorgliga nyheterna är naturligtvis tufft. Jag känner med hela familjen och jag kan inte föreställa mig vad de går igenom.

Beskedet kommer dagen efter att Ovetjkin meddelat att han tar en paus från NHL-ishockeyn. Enligt ryska Sport-Express lämnade han under veckan Nordamerika för att åka till Moskva.

Den här säsongen har Ovetjkin, som jagar Wayne Gretzkys målrekord i NHL, gjort 32 mål på 54 matcher. Gretzkys rekord är på 894 mål. Ovejtkin har hittills totalt gjort 812.

ANNONS