Washington Capitals Alexander Ovetjkin under en match mot Colorado Avalanche.
Alexander Ovetjkin bröt mot coronaregler och straffas nu genom att sättas upp på covid-listan. Bild: David Zalubowski

Alexander Ovetjkin bröt mot coronaregler – får inte träna

Flera spelare i Washington Capitals, bland annat Alexander Ovetjkin, bröt mot ligans coronaregler – nu straffas de. ”Jag ångrar mitt val”, säger Ovetjkin i ett uttalande.

ANNONS
|

När förra NHL-säsongen skulle avgöras befann sig lagen i två isolerade, så kallade, bubblor i Edmonton och Toronto. Allt för att minska risken för smittspridning.

Så är inte fallet under säsongen som drog igång förra veckan. Nu spelar samtliga lagen i sina hemmaarenor och kan resa mellan de olika städerna.

LÄS MER:Tommy Salo döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri

Men fortfarande finns det strikta regler som lagen måste följa, regler som nu flera spelare i Washington Capitals brutit mot.

Lagets ryska stjärnor Alexander Ovetjkin, Jevgeni kuznetsov Kuznetsov, Ilja Samsonov och Dmitri Orlov valde att umgås med varandra på hotellrummet utan munskydd.

Alexander Ovetjkin: ”Ångrar mitt val”

Detta har lett till att de sätts upp på en så kallad covid-lista, vilket innebär att man inte får spela eller träna fram tills dess att man vet att de inte har smittats.

ANNONS

Dessutom tvingas Washington Capitals böta 100 000 dollar, vilket motsvarar omkring 823 000 kronor.

”Jag ångrar mitt val att umgås med mina lagkamrater i vårt hotellrum och inte bara i omklädningsrummet. Jag kommer att lära mig av detta”, säger Ovetjkin i ett uttalande.

LÄS MER:Nylander mållös på nytt när Toronto föll

Huruvida Washington Capitals får klara sig utan den ryska kvartetten under nästa match mot Buffalo Sabres återstår att se.

Klubben kommenterar ärendet på Twitter.

”Vår personal har jobbat hårt med att skapa en trygg miljö för våra spelare och stab att kunna tävla den här säsongen. Vi är besvikna över våra spelares beslut att interagera på deras hotellrum och utanför klubbgodkända områden. Vi accepterar NHL:s beslut och kommer återigen att upprepa ligans covid-protokoll för att se till att spelarna efterlever dessa till fullo framöver.”

ANNONS