Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Agerade assistkung: "Vem kunde tro det?"

Sebastian Stålberg stod för tre assistpoäng när Frölunda vann med 5-1 mot Fribourg i CHL-semifinalen. Ett facit han till och med själv inte kunde låta bli att förvånas över. – Vem kunde tro det?, säger han och skrattar.

Han inledde poängskörden med att frispela Mats Rosseli-Olsen till Frölundas 2-1-mål i den andra perioden. Norrmannen låg och fiskade på offensiv blålinje när Stålberg hittade sin kedjekompis med en öppnande passning. 

– Den är jag faktiskt riktigt nöjd med, säger framspelaren. 

Målet gav Frölunda ett grepp om matchen och framspelningen till fullträffen blev också starten på en sällsynt stark poängskörd av energispelaren Sebastian Stålberg. I den tredje perioden bjöd forwarden på en riktig delikatess när han på fotbollsvis spelade fram pucken till Nicklas Lasu i offensiv zon. Frölundas assisterande lagkapten passade vidare till Rosseli-Olsen som med ett snärtigt skott prickade in 4-1.

– Jag försökte bara hålla kvar pucken i zon och insåg att jag inte skulle kunna nå den med klubban så jag använde foten, säger Stålberg och skrattar. 

– Jag är faktiskt gammal fotbollsspelare, men jag slutade när jag var nio eller något sådant haha. 

Först spekulerades det i att det skulle ha varit Nicklas Lasu som klackade fram pucken - men det bekräftade Mats Rosseli-Olsen snabbt att det inte var. 

– Nej, nej. Om det varit Lasu som hade sparkat hade pucken aldrig kommit fram. Stålberg kan spela fotboll, säger han och ler stort.

Innan matchen var över hann Sebastian Stålberg också med en tredje framspelning i samband med att Jacob Larsson prickade in 5-1.

Du var verkligen assistkung i kväll... 

– Haha, ja det är det nog aldrig någon som har kallat mig förut, men det var riktigt kul. Vem kunde tro det?

Han fortsätter: 

– Men det var mest "Rosses" förtjänst att han hängde dit passningarna. Det är alltid kul att femman fungerar bra och att vi gör poäng. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.