18-årige talangen avgjorde för Frölunda

Två mål av Carl Grundström avgjorde när Frölunda tog sin andra raka försäsongsseger. 3–1 blev det mot Norges landslag.

|

Frölunda Indians avslutade sitt träningsläger i Strömstad med en 3-1-vinstmot det norska landslaget. Därmed åker Frölunda tillbaka till Göteborg med två segrarfrån säsongens två första träningsmatcher, och inför den kommande veckans matcher i Champions Hockey League (CHL).

Redan efter tre minuters spel tog Frölunda ledningen genom nyförvärvet från Luleå, Jonathan Sigalet. Den kanadensiske backen styrde in en skarvpassning från Casey Wellman – amerikanen som gjorde lagets enda mål mot Färjestad (1-0) i fredags.

Trots ett stort spelövertag med 18–4 i skottstatistiken så blev det bara ett mål i den första perioden. Och när nästa mål kom – med fem minuter kvar av period två – var det norrmännen som gjorde det, genom Magnus Brekke Henriksen. NHL-stjärnan Mats Zuccarello stod för assisten.

Talangen matchhjälte

Efter knappt halva tredje perioden återtog Frölunda ledningen, när Carl Grundström högg på en målvaktsretur. Med två sekunder kvar av matchen gjorde 18-årige Grundström även 3-1 i tom kasse.

Anmärkningsvärt i övrigt är Artturi Lehkonens otur med avsluten. Finnen träffade stolpen tre gånger i matchen.

På förhand såg det ut som att Norge skulle innehålla tre Frölunda-spelare, men det blev bara en: Johannes Johannesen. Mats Rosseli Olsen fick en smäll över näsan mot Färjestad, så pass illa att näsbenet bröts, och backen Mattias Nörstebö spelade med Frölunda i stället för Norge.

CHL-fokus

Nu väntar två CHL-matcher för Frölunda, som möter tyska Grizzlys Wolfsburg på fredag och tjeckiska Dynamo Pardubice på söndag – båda matcherna på bortaplan. Det är gruppspelet som nu drar igång i CHL, den europeiska klubblagsturneringen där Frölunda är regerande mästare efter finalsegern mot finska Kärpät i februari.