Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

16-åringen hyllades av alla: "Såg ut som Erik Karlsson"

Mot Malmö blev det hemmadebut för 16-årige Rasmus Dahlin. Efter matchen hyllades han av allt och alla. Huvudpersonen själv tog dock det hela med ro.… – Oj, det var kul, säger han.

Det blev 13 minuter och 29 sekunder för Rasmus Dahlin i sin debut på hemmais. För 16-åringen var det "en dröm som gick i uppfyllelse". Efter matchen mot Malmö blev Dahlin hyllad till höger och vänster.
– Rasmus är mitt stora utropstecken. Hans första match i Scandinavium, det är häftigt att se han kliva in här. Jag hoppas att det är rubrikerna, säger Roger Rönnberg.
– Han såg ut som Erik Karlsson (Ottawas stjärnback) i tredje. Han delade ut proppar också. Han är inte här för att titta på. Alla unga killar i laget vill vara med och bidra, säger Henrik Tömmernes.

Rasmus Dahlin själv då? Jo, 16-åringen fortsätter att hålla fötterna eller i det här fallet skridskorna på isen.
– Jag kämpade på och gjorde mitt bästa. Jag tänkte inte så mycket utan jag fick bra hjälp av mina lagkamrater så det var bara att köra på, säger han.

Hur var det att göra debut på hemmais?
– Jo, det var kul.

Var du inte nervös innan?
– Jo, såklart jag var det. Men jag försökte hålla det borta så mycket som möjligt.

Roger Rönnberg hyllade dig rejält, du jämförs med Erik Karlsson?
– Oj, det var kul!

Backtränaren, Pär Johansson var eld och lågor efter matchen.
– Våra unga spelare är så lättlärda. Ibland kan man tycka att hockey kan vara lite sådär, man glömmer att man har världens bästa jobb. Men när man jobbar med sådana spelare så vill man gå till jobbet vid åtta och gå hem vid åtta, säger han.

Hur det här fortsätter nu? Det vet nog ingen men Rasmus Dahlin han har siktet inställt på att behålla sin tröja i laguppställningen.
– Absolut! Men jag tänker inte så mycket på det ... jag försöker jobba på dag för dag och sen får vi se vad som händer, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.