Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

152 sekunder räcker för Frölunda

Det räcker med två minuter och 32 sekunder för Frölunda. För under den tiden gör laget tre mål i CHL-premiären mot Vienna Capitals. Till slut blir det 4–1 i 031-favör.

Det går inte särskilt bra för Frölunda i början av matchen i Erste Bank Arena. Vienna Capitals spelar på kroppen, tacklas hårt och stressar Frölunda hela tiden. Det spelar ingen roll att indianerna får det ena numerära överläget efter det andra, för det går alldeles för långsamt och ska allt som oftas passas en gång för mycket.

Och när Vienna får ett powerplay i början av andra så kan inte Johan Mattsson hålla tätt längre. Peter Schneider får en lysande passning av Kelsey Tessier – och skickar in pucken i öppet nät.

Där och då är det inget som tyder på en Frölunda-vändning – och inte ens under fyra raka minuter i PP skapas det några heta chanser.

LÄS MER: När Frölunda vill tävla så lossnar allt

Men så ordnar bröderna Westerholm fram ett fem mot tre-läge. Där får Joel Lundqvist läge att sätta ett av karriärens enklaste mål – när han drar ner det stora bladet i isen och skickar in kvitteringen i öppet mål.

Där och då släpper spelarnas ryggsäckarna med stenar – och innan den andra perioden är över så har både Linus Nässén gett Frölunda ledningen och Max Friberg utökat den.

Det tar 152 sekunder att göra tre mål – och från det återhämtar sig Vienna Capitals aldrig.

I den sista perioden skjuter även Chay Genoway 4–1 i fem mot fyra – och med ett mål och två assists i premiären är det han som får bära Top scorer-tröjan i nästa match.

Roger Rönnberg är inte nöjd med spelet – men med tävlandet i gruppen:

– Den här kulturen som finns hos oss ... på nåt sätt tycker jag att kärnspelarna som finns i truppen gör ett jäkla bra jobb i gruppen, att få ut till de nya killarna vad som gäller i Frölunda! De är enormt noggranna och vakna på allt som gör laget bättre. Vi har en väldigt osjälvisk kärntrupp som verkligen, verkligen är måna om att sy ihop ett bra lag, säger Roger Rönnberg.

Har ni inte haft det tidigare säsonger?

– Vi har jobbat med det i sex år nu. Det är där vi ska vara, det är så vi vill vara som grupp. Men det är en sak att säga det. Det är en annan sak att lyckas med det. Det finns olika grader. Det är som en skala, om du tänker noll till tio. Just nu ligger vi på samma nivå som under guldsäsongen i just tävlingskultur. Då var vi uppe på åtta-nio-tio och låg och pendlade där. Där känner nog både jag och spelarna och ledarna samma sak, säger Rönnberg.

På lördag väntar ZSC Lions för Frölunda i Zürich.

Det schweiziska mästarlaget har oväntat svårt i premiären mot danska mästaren Aalborg Pirates – och vinner först efter sudden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.