Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/19

Överlägsna i Sverige – inte nöjda: "Har en del att jobba på"

Han hyllades av Roger Rönnberg efter insatsen mot Färjestad. För Robin Figren verkar hockeylivet vara på topp just nu. – Det har varit jäkligt kul att spela hockey nu i de senaste omgångarna, säger han.

Den skäggprydde liraren slog till direkt i den första perioden för Frölunda och gav sitt lag ledningen med 1–0 i 5–0-krossen av Färjestad.
– Att vinna med 5–0 mot Färjestad på hemmaplan … det kan inte bli så mycket bättre än så, säger Robin Figren.

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg var minst sagt nöjd med Robin Figrens insats. En match som mycket väl kan ha varit hans bästa under säsongen.
– Jag är väldigt nöjd med Figren. Han var överallt och rev stora hål i deras försvar, säger Rönnberg.

Nå, Figren, hur känns det att höra?
– Det är klart att jag tycker att vi skapar mer än vi har gjort de senaste matcherna. Samtidigt gäller det att stätta dit puckarna, det gäller för laget och för egen skull. Men det här var helt klart en acceptabel match.

Förklaringen till att det lossnar lite?
– Nu har framförallt jag och Johan (Sundström) spelat ihop ett lag. Vi har lärt känna varandra bättre under tidens gång och vet hur vi spelar. Det känns bra men samtidigt kan vi höja det lite mer.

Ni toppar tabellen i överlägsen stil, hur bra är Frölunda i år?
– Vi är bra! Sen kommer det att låta klyschigt … men vi har en del att jobba på. Det är precis som förra året, som alla säsonger som har varit och kommer att vara. Det är i april man ska vara som bäst.

Du ser ut att njuta en hel del?
– Det har varit jäkligt kul att spela hockey nu i de senaste omgångarna. Det gör hockeyn till en ännu mer fantastisk sport med farten på läktaren. Man dras lätt med och känner att man har det där lilla extra. Det är skitkul att det kommer så mycket folk och kollar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.