Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Överlägsen i poängligan – bryr sig inte: "Är för gammal"

Han toppar backarnas poängliga i SHL överlägset och har varit lysande för Frölunda under säsongen. Men Henrik Tömmernes bryr sig inte särskilt mycket. – Jag är för gammal för det, säger han.

Första säsongen i Frölunda efter en sejour i Nordamerika slutade med SM-guld för Henrik Tömmernes. Nu är 26-åringen inne på andra säsongen i klubben och har fått en än större roll i Roger Rönnbergs lagbygge.

Tömmernes har tackat för förtroendet genom att vara helt överlägsen i backarnas poängliga i SHL. Med sina 20 (3+17) poäng är han sju poäng före Kristian Näkyvä och Sebastian Aho. Poängproduktionen för Tömmernes gör honom dessutom till femma totalt bland alla i SHL när det gäller poäng.
– Det har flutit på bra under hösten. Sen är jag för gammal för att tänka för mycket på det. Det är kul och det är klart att man kollar då och då. Man har ju koll, annars hade jag ljugit. Men Frölunda värvade mig för att bidra framåt, säger Tömmernes och fortsätter.
– Men det viktigaste är att det går bra för laget.

Vad är förklaringen till poängsuccén?
– Jag har fått ett stort förtroende av Roger och fått spela många minuter, viktiga minuter. Jag tycker jag har utvecklats bra och tagit ett steg till och höjt mitt spel. Man växer med matchningen i sig och jag har fått spela en hel del i boxplay i år också. Det har hjälpt mitt spel.

Förlusten senast mot Linköping med 3–0 var den första på sex matcher för Frölunda som toppar SHL-tabellen med sex poäng före Brynäs.
– Vi hade en bra svit där som tyvärr tog slut senast. Men nu har vi fått två dagar ledigt innan vi var tillbaka i träning nu på tisdagen. Vi har fått tid att umgås med familjerna, flickvänner och samlat energi, säger Tömmernes.
– Det gör skillnad. Vi kan slappna av, gå lite på stan och inte bara vara hemma. Det blir inte många dagar ledigt under en säsong.

Skönt att inte spela match?
– Nja. Men vi har spelat väldigt många matcher på sistone och det kan vara bra att få slappna av lite och tänka på annat än hockey.

Nästa möte för Frölunda är mot Luleå på fredag och lördag i ett back-to-back. Där lagen möts två gånger på två dagar. Ett möte som blir lite extra speciellt nu mellan de två rivalerna. Den tuffe backen, Oscar Engsund som varit avstängd för matchstraff redan under säsongen dumpades av Frölunda för just Luleå nyligen.
– Vi möttes ju mycket förra säsongen och det blev ganska hett. Jag tror det blir likadant nu. Sen är det självklart speciellt nu med Oscar. Han spelade ju för oss nyss och jag läste någonstans att han skulle varit matchens profil dessutom. Det kommer att bli speciellt men mest för våra forwards som kommer ställas mot varandra. Det kommer bli lite gliringar och så. Annars är det mest en grej i media, säger Tömmernes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.