Årets första förlust för Frölunda

Efter 2-2 vid full tid och förlängning föll Frölunda i CHL-gruppspelets andra match mot Pardubice. Mats Rosseli-Olsen blev den siste indianen som missade sin straff - och därmed har göteborgarna förlorat sin första match den här säsongen.

|

Efter att CHL-säsongen inleddes med seger mot Wolfsburg tuffade Frölundas Europabuss vidare till Tjeckien. För motståndet stod Dynamo Pardubice och det blev, precis som mot Wolfsburg, långt ifrån någon "walk in the park" för SM-mästarna.

– Det är tajta matcher och vi har inga klarar vinster mot de här lagen. Men det är kul att det är jämna och täta matcher, säger Frölundas kapten Joel Lundqvist.

Ladislav Havlik, den tjeckiska backen, höll sig framme på en kontring efter sju minuter av den första periodenoch sköt hemmalaget till ledningen. Dynamo Pardubice skrällde mot fjolårsvinnaren direkt.

Lite flipperspel, och ett misslyckat skott letade sig fram till Havliks klubba.

Och det var också det tjeckiska hemmalaget som dominerade första perioden. Nyförvärvade Dan Bakala, som kom från Karlskrona till den här säsongen som ersättare till Lasse Johansson, fick agera skottstoppare flera gånger om.

Hjalmarssons första nätkänning

Men med minuten kvar av perioden visade ett annat av Frölundas förvärv klassen. Nicklas Lasu hittade Simon Hjalmarsson som mötte med kraft och tryckte in 1-1. Hjalmarsson, som förväntas bli en stöttepelare under säsongen, satte därmed sitt första tävlingsmål för klubben han representerade som junior.

Efter den första vilan såg göteborgarna ut att ha fått energi i de hårdtränade benen och dominerade spelet. Men likt Pardubices första mål kom en tjeckisk blixt från klar himmel. Tomas Klimenta vände på en femöring och satte 2-1 efter knappt halva matchen.

Frölunda svarade snabbt. Mats Rosseli-Olsen trampade ifrån sin bevakare och tunnlade in kvitteringen bakom Pardubices burväktare.

– Vi styr matchen men är lite för ineffektiva när vi får lägena. Vi ska självklart sätta något mål i powerplay i dag, säger Joel Lundqvist.

Försvarsslarv

I tredje perioden slarvade Frölunda vid några tillfällen, vilket bland annat fick hemmalaget att protestera hos domarteamet för en utebliven straff. Det blev dock bara utvisning på Jonathan Sigalet. Någon straff blev det inte. Och övertaget kunde tjeckerna inte heller utnyttja.

De fick en ny möjlighet att avgöra i powerplay när Simon Hjalmarsson visades ut med bara drygt en minut kvar av sista perioden. Men inte heller den här gången lyckades Pardubice hitta in med pucken bakom Bakala. Istället gick Frölundas andra CHL-omgång till förlängning.

Men inte heller där blev det några fler mål.

Straffar fick avgöra om den extra poängen skulle gå till Pardubice eller Indianerna.

Väl där fick tjeckerna ett övertag tidigt. Och när sedan Mats Rosseli-Olsens straff gick i ribban har Frölunda inkasserat sin första förlust för året.

Nästa omgång i CHL spelas den 27 augusti - då Frölunda möter Pardubice på hemmais.

– Det är svårt att veta var vår toppnivå är med ett nytt lag men jag tycker det finns bitar som är bra, boxplay till exempel. Men powerplay måste bli vassare, sammanfattar Joel Lundqvist från Tjeckien.