Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Är väldigt stolt"

Christian Bäckman är tillbaka – som en vinnare. – Jäkligt skönt. Det hade varit otroligt tungt om vi hade förlorat detta, säger han.

Den gänglige Frölundabacken hade inte spelat en hockeymatch sedan bronsfajten i VM i våras. Men det märktes inte.

Det är Christian Bäckman som Frölunda har saknat den här hösten.

Han var inne på alla de tre första målen framåt. Och så långt var Frölunda riktigt bra. Det stod 2–0 vid första sidbytet, och trean kom direkt när andra perioden hade börjat.

Sedan blev Djurgården mer aggressivt, och Frölunda hängde inte med. Christian Schubert har satt i system att ta onödiga utvisningar, och han förorsakade ett tre-mot-fem-länge som i förlängningen ledde till två snabba hemmamål.

– Väldigt klantigt gjort. Det får inte förekomma på den här nivån, och det går inte att försvara, säger Frölundas tränare Kent Johansson.

Kommer han att spela nästa gång?

– Det får framtiden utvisa. Det vet jag inte.

Och Djurgården kom även ikapp, och förbi (7.18 in i sista perioden).

Men bara några minuter senare gjorde energispelaren Nicklas Lasu ett riktigt viljemål.

I straffläggningen avgjorde sedan Toni Koivisto.

– Vi skulle ju ha stängt matchen när vi hade 3–0. Det var lite dåligt av oss, men kanske typiskt oss i det läget vi är, säger Christian Bäckman som belönades för pris som matchen lirare, och fortsätter:

– Det var härligt att vara tillbaka igen, men jag saknar en del i tajmingen och så. Men två poäng på bortaplan är inget att skämmas över.

Hur frustrerande har det varit i höst att bara se matcherna från läktaren?

– Lite jobbigt, det är alltid roligare att vara med såklart. Felet är väl att vi inte riktigt har haft ett bra försvarsspel. Sedan är det för många spelare som inte har nått sin maximala nivå. Det krävs att många spelare presterar bra för att ett lag ska fungera.

Kent Johansson:

– Det här känns som en seger även om det bara blev två poäng. Jag är väldigt stolt över att vi kunde resa oss efter att Djurgården vänt 0–3 till 4–3.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.