Är det värt att riskera stjärnorna mot slagna idioter?

Jag vet att Frölundas spelare älskar att åka ut i Europa och spela Champions Hockey League. Men är det värt att riskera stjärnspelare mot idiotiska och slagna förlorare – i en turnering som inte ens ens supportrarna bryr sig om?
Här är Johan Rylanders fem punkter efter Frölundas avancemang till kvartsfinal.

ANNONS
|

Supportrarna bryr sig inte

När Frölunda den förra veckan spelade den första åttondelen mot Straubing Tigers i Frölundaborg kom det bara drygt 1 700 för att titta – och då var det ändå mellan 300 och 400 sjungande tyskar i hallen.

För dem är det ju oerhört stort att få möta Frölunda HC – som vid fyra tillfällen tagit hem titeln som Europas bästa lag. Men svenska supportrar från 031-regionen?

Ha! De åker hellre på bortamatch i Vänersborg för att stötta det nystartade damlaget – och det är nåt fint i det valet också. Hellre hemvävt än hittepåturnering.

Skaderisken ökar – mot sämre lag

Tyska Straubing Tigers har 17 spelare med ursprung i Nordamerika – och försökte redan förra veckan skrämma Frölunda med ett fult och halvsvinigt spel på gränsen.

ANNONS

Då straffades laget direkt – och Frölundas Joel Lundqvist kunde till och med göra mål i den hackande spelformen powerplay.

I den andra åttondelen, nu i Eisstadion am Pulverturm, var tyskarna återigen på gränsen – men hade lagt sig till med filmningar också. Backen Andreas Borgman åkte på ett helt obegripligt matchstraff för checking to the head – när egentligen tysken borde ha fått utvisning för diving.

Och när Frölunda avgjort – och skickat in den vinnande 2–3-pucken via målvakten Frederik Dichow ... ja, då tyckte tysken Stephan Dachner att han skulle skicka en armbåge i ansiktet på Frölundas lille amerikan Anthony Greco.

Han blev liggande, alldeles blodig i munnen – och fick hjälpas av isen.

Fult som satan – och det ställer en fråga: Är det värt prispengarna vid eventuell seger om stjärnor som ska ge SM-guld blir skadade på vägen?

Kvartsfinal – Rönnberg mot Ohlsson

I kvartsfinalen kommer det förstås att finnas respekt för och från motståndaren. Förre guldcoachen Robban Ohlsson och Skellefteå kommer på besök till Göteborg – och kanske krävs det att ett SHL-lag bjuder på motståndet för att väcka supportrarna?

Här kommer det dock inte att bli några fultacklingar när matchen är avgjord – och det känns åtminstone lugnt att veta.

ANNONS

Borgman betyder guld – över hela banan

Frölundas stjärnback Andreas Borgman får alltså ett matchstraff mot Straubing, men det straffet gick inte ens att hitta med hjälp av repriskameror.

Så avstängning i CHL?

Aldrig. Kommer inte på fråga.

Backen har nu spelat två och en halv match efter comebacken – och det lyser klass över hela banan. Borgman transporterar puck, han tacklar, han skjuter, han bygger upp spelet med en man mer på banan – och känns som den allra viktigaste värvningen för resten av säsongen.

Vem ska lyfta med Loui och Lasch?

Frölunda låter just nu Linus Nässén gå som center mellan stjärnorna Loui Eriksson och Ryan Lasch – och det känns än så länge inte som nåt jättefarligt hot för motståndet.

Här letar Frölunda febrilt efter en rivig, stor och stark center som kan förstärka truppen innan allt stängs i mitten av februari. Hittar Fredrik Sjöström det? Ja, då blir Frölunda en allvarlig guldkandidat både till CHL-triumf och SM-guld.

LÄS MER:Två matchstraff och mål av Dichow när Frölunda gick vidare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS