Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Ännu en svår premiär för Frölunda: "Typiskt"

Både 2015 och 2016 har Frölunda haft premiärer som inte motsvarat förväntningarna. Mötet med Mora blev inget trendbrott. – Det här var en typisk premiärmatch från oss, säger tränaren Roger Rönnberg.

Merparten av de 11 026 åskådarna i Scandinavium hade förväntat sig en ensidig historia. Frölunda var favoriter att vinna serien – Mora favoriter att åka ur den. Men likt både 2015 och 2016 hade Frölunda en guppig fram till premiärresultatet. 

– Vi blev känslostyrda. Vi spelade bra i första – kontrollerat utan att glänsa. Men det syns att vi inte har spelat på ett tag. Vi får mycket tid men utnyttjar den inte, säger Roger Rönnberg. 

Under hans ledning vann Frölunda knappt mot nykomlingen Rögle i första matchen på guldsäsongen 2015. 2016 gick det sämre. Malmö vann den premiären med 3–2 efter att ha gjort 3–0 i andra perioden. Tendensen med svajiga prestationer återkom denna lördag. 

– Vi har inte touchen som vi brukar ha. Jag hade känslan i första periodpausen att det kunde räcka med en studs så kunde allt svänga. Det var lite det som hände. Vi kommer ut och är inte ödmjuka. Vi har långa byten och mycket utvisningar. Det som håller kvar oss är Johan Gustafsson i målet som gör fantomräddningar och ett bra boxplay, säger Roger Rönnberg.

Joel Lundqvist har varit med om fler premiärer än de flesta. Han var givetvis med mot både Rögle och Malmö – och kände igen premiärsymptomen i Frölundas spel. 

– Allt sitter inte som det ska. Det är lite kantigt ibland. Vi gör vissa bra grejer och vissa mindre bra. Det är lite så premiärer brukar vara. Man vill bara ha poängen med sig, säger Joel Lundqvist.

Hur besviken är du?

– Eftersom vi släpper in ett i slutet så känns det surt. Det stör man sig på. 

Överraskades ni av hur Mora spelade?

– Nej, det hade vi pratat om. Jag tycker vi börjar bra. Men de är ett bra lag som åker mycket skridskor så det är ingen lätt match på något vis. 

Även om Frölunda i spelet inte visade sig från sin främsta sida fanns det en spelare i Scandinavium som levererade som om det vore slutspel – publiken. Roger Rönnberg var inte sen att hylla fansen efter premiären. 

– Jag är väldigt glad att vi vinner framför våra fans. Det var otroligt fin inramning för att vara en premiärmatch. Det är nog den bästa premiären såhär långt, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.