Ännu en NHL-coach får lämna – efter oprofessionellt uppträdande

Ytterligare en NHL-coach får lämna sin post. Nu meddelar Dallas Stars att Jim Montgomery får sparken efter "oprofessionellt uppträdande".

ANNONS
|

De senaste veckorna har flera tränare i NHL tvingats lämna sina uppdrag efter vittnesmål om bland annat maktmissbruk, fysiskt våld och rasistiska kommentarer.

LÄS MER:Dagarna som skakade världens bästa hockeyliga

Nu får ytterligare en tränare sparken. Det är Dallas Stars som meddelar att huvudtränaren Jim Montgomery tvingas lämna klubben efter "oprofessionellt uppträdande". Exakt vad det är som gör att Montgomery tvingas lämna klubben är dock oklart.

Klubben skriver i ett uttalande:

”Dallas Stars förväntar sig att alla anställda ska agera med integritet och visa ett professionellt uppträdande när man jobbar och representerar vår organisation. Det här beslutet togs på grund av oprofessionellt uppträdande gentemot Dallas Stars och NHL:s värderingar”.

ANNONS

I klubben finns de tidigare Frölundaspelarna John Klingberg och Mattias Janmark.

Enligt NHL-journalisten Saad Yousuf säger Klingberg:

– Man ser detta överallt just nu, inte bara i ishockey eller idrott utan man ser det i vardagen också. Det är bra att det kommer upp, det måste ske förändringar i denna värld, hur man behandlar andra människor och hur man tänker. Det är en bra sak. Alltihop är chockerande men som jag sagt så är vi proffs, vi måste gå vidare och vi har fullt förtroende för att organisationen gör rätt sak här.

GP har varit i kontakt med Klingberg som inte vill kommentera tränarsituationen ytterligare.

NHL tar fram handlingsplan

Klubben skriver att assisterande tränaren Rick Bowness kommer tar över som tillfällig huvudtränare.

NHL meddelade nyligen att man efter de senaste veckornas händelser tar fram en handlingsplan.

– Vårt svar är entydigt. Vi tolererar inga övergrepp av något slag, säger NHL-kommissionären Gary Bettman.

NHL inför en telefonjour dit man kan ringa in tips anonymt och man ska låta utomstående ta fram ett utbildningsprogram som alla tränare och ledare måste genomgå årligen.

LÄS MER:NHL:s handlingsplan: Tolererar inte övergrepp

Bild: Tony Gutierrez
ANNONS