Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Ishizaki, höger, kramar om José Villarreal i en MLS-match mot Portland 2015. Arkivbild.

Ishizaki: Zlatan kommer mottas som en gud

Los Angeles Galaxy lär bli Zlatan Ibrahimovic sista klubb i hans framgångsrika fotbollskarriär. Stefan Ishizaki, senaste svensk i MLS-klubben, är positiv till värvningen.

Efter Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain och Manchester United blir amerikanska Los Angeles Galaxy nästa klubbadress för 36-årige Zlatan Ibrahimovic.

Stefan Ishizaki spelade i MLS-storklubben under två år, 2014–2015, och följer fortfarande laget noggrant. Elfsborgsmittfältaren har fortfarande kontakt med människor i och omkring laget.

- Ända sedan jag lämnade så har det väl gått smårykten om att Zlatan skulle komma. De har väntat länge på att han ska komma, han kommer bli otroligt väl mottagen. Han är stor där redan nu, jag tror att han kommer göra bra ifrån sig och bli ännu större, säger den 35-åriga mittfältaren.

Galaxy har vunnit MLS fem gånger, men underpresterat efter den senaste titeln för fyra år sedan som Ishizaki var med och bärgade.

- Zlatan kommer i ett bra läge. Galaxy har haft det tungt senaste två åren, satsat hårt men inte fått resultaten. I år har de något riktigt bra på gång. Att krydda det med en Zlatan kan bara bli bra tror jag.

"Inte som i Sverige"

Till skillnad från Europa så är USA och Nordamerika en kontinent där flera idrotter går före fotbollen.

I Los Angeles finns bland annat två amerikanska fotbollslag (Rams och Chargers), två basketlag (Lakers och Clippers) och två basebollag (Dodgers och Angels).

- Fotbollsintresset är både och, en viss del av Los Angeles-befolkningen är väldigt intresserade. En stor del är latinamerikaner. Fotbollen blir mer och mer populär hela tiden. Men på matcherna är det inte som i Sverige med en stor hejarklacksektion, det är mer smågrupperingar.

Galaxys nästa match i MLS – som precis har inletts – är på söndag borta mot Vancouver Whitecaps. Sedan väntar hemmaderby mot Los Angeles FC nästa helg.

Det historiska första derbyt, LA FC är en nystartad klubb, kan bli Ibrahimovics debut i den amerikanska proffsligan.

- Jag tror att han vill in i hetluften. Han hoppar nog gärna in och avgör en sådan match direkt, säger Stefan Ishizaki.

"Slutet på karriären"

Sedan den allvarliga skadan i höger knä i Europa League-kvartsfinalen hemma mot Anderlecht i april förra året har Ibrahimovic spelat sporadiskt.

Senaste matchen när svensken startade, men byttes ut, var mot Burnley på Old Trafford i Premier League på annandag jul.

TT: Kan det bli ett misslyckande?

- Jag tror inte Galaxy kommer se det som ett misslyckande. Han kommer sälja sina tröjor och locka folk till arenan. Hur det än går kommer det inte kännas som ett misslyckande. Men personligen tror jag inte att han kommer misslyckas, säger Stefan Ishizaki.