Mikael Ishak, i rött.

Ishak missade straff i Bundesliga-premiären

|

Mikael Ishak var på väg att få en flygande start i Bundesliga med sitt Nürnberg, som är nykomlingar den här säsongen. Men... inte riktigt. Med fem minuter kvar av full tid i premiäromgången borta mot Hertha Berlin stegade han upp från elva meter i ett läge där hans Nürnberg var i underläge med 0–1. Men svensken bommade den så viktiga straffen och gick miste om hjälterollen. Hertha höll undan och vann med just 1–0. Ishak spelade annars hela matchen.

Inte heller den svenska landslagsbacken Ludwig Augustinsson fick inleda säsongen med en seger. Hans Werder Bremen spelade 1–1 hemma mot Hannover. Theodor Gebre Selassie räddade Bremen undan förlust när han kvitterade med fem minuter kvar av matchen. Felix Beijmo, Djurgårdens tidigare högerback som är ny i Bremen den här säsongen, fanns inte med i truppen.

Isaac Kiese Thelin fick dock Bundesligadebutera, när han i den 64:e minuten hoppade in för Bayer Leverkusen borta mot Mönchengladbach. Det hjälpte dock inte då Gladbach, med Oscar Wendt på planen, vann med 2–0.