Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Isaksson blir herrtränare

HANDBOLL: HP Wartas herrseniorer förstärker på bänken. Med landslagslegendaren Veronica Isaksson.
I februari flyttade Veronica Isaksson till Göteborg igen efter en sejour i hemstaden Umeå - lika bestämd som när hon la av 2003 över att inte återvända till handbollen.
Ett halvår senare är situationen helt annorlunda och det är Magnus Bomans fel. HP Warta-tränaren tog initiativet, Isacsson funderade och insåg att i Göteborg går det inte att fjärma sig.
- Uppgiften kändes utmanande, därför tackade jag ja, förklarar "Det leende landslagets" spelfördelare under många år (106 A-kamper) det faktum att hon från och med den här säsongen tillsammans med Boman coachar Wartas herrlag i division 1 södra.
- Jag har huvudansvaret för laget, men på bänken är vi jämlika och det känns jättekul att ha Veronica vid sin sida. Hon besitter en enorm kompetens och har en fantastisk förståelse för spelet, säger Magnus Boman och berättar att reaktionerna från laget hittills bara varit positiva.
Efter en lång karriär i många klubbar - Warta, Skuru och Valencia bland annat - är det egentligen inte så konstigt att Veronica Isaksson är tillbaka i handbollsfamiljen igen. Det var visserligen inte en planerad återkomst, men på sikt oundviklig för erbjudanden har inte fattats - framförallt om att börja hysta igen.
- Jag har fått några förfrågningar, till och med från elitklubbar, men tackat nej. Coach-jobbet i Warta var däremot ett spännande erbjudande som jag är glad att jag nappade på. Och vem vet, det kanske ger mersmak.
Du ser en tränarkarriär framför dig?
- Man vet aldrig ...
HP Warta går inte in i division 1 södra som seriefavoriter, men tar sikte mot allsvenskan - om än med en fot på bromsen. Magnus Boman talar om 19 poäng när serien är färdigspelad lagom till jul, men inte vad de leder till.
- Vi måste äga målsättningen själva. Förra säsongen krävdes 21 poäng för allsvenskan, men vi vet ju inte hur det blir den här. Tar vi 23 poäng, men inte når allsvenskan har vi ändå gjort en bra höst.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.