Alexander Isak blev målskytt i slutomgången. Arkivbild.
Alexander Isak blev målskytt i slutomgången. Arkivbild. Bild: Angel Fernandez/AP/TT

Isak slog Zlatans rekord – efter förvirring

Först noterades Alexander Isaks segermål som självmål – men nu har svensken skrivits in i målprotokollet trots allt. Han slår därmed Zlatan Ibrahimovics svenska målrekord i La Liga.

ANNONS

Alexander Isak gjorde matchens enda mål när hans Real Sociedad slog Osasuna på bortaplan med 1–0. En seger som säkrade lagets femteplats i ligan och Europa League-spel för nästa säsong.

Målet innebär att han kliver upp på 17 fullträffar den här säsongen – ett mål mer än Zlatan Ibrahimovic gjorde för Barcelona säsongen 2009–2010.

21-åringen tryckte in målet i den 86:e minuten via ribban och Osasunas målvakt. Först verkade det dock som att anfallstalangen inte skulle få målet då det bedömdes vara självmål – men nu har La Ligas officiella sida noterat Isak som målskytt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS