Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Isak (här i landslagströjan) har gjort succé i nederländska ligan Eredivisie. Arkivbild.

Isak om målsuccén: "Väldigt kul"

Tolv mål på tolv ligamatcher. Nu berättar Alexander Isak om succén i den nederländska högstaligan Eredivisie – och om rykteskarusellen som omgärdar honom.

Den svenske landslagsanfallaren har öst in mål för Willem II, dit han är utlånad från Borussia Dortmund, under våren och har hyllats av tränaren Adrie Koster.

- Jag har aldrig någonsin jobbat med en sådan komplett spelare, sade Koster i början av april.

Isaks tolfte fullträff kom hemma mot Zwolle i söndags och i en intervju med Viasat berättar han om succéstarten i Nederländerna.

- De tre senaste månaderna har varit väldigt roliga. Jag har fått mycket speltid och det har gått bra för både laget och mig. Det är väldigt kul, säger Isak.

Det är första gången i ligans historia som en utländsk spelare gjort så många mål på sina tolv första matcher.

"Vill inte låta det påverka"

Lägg därtill att anfallaren togs ut i den svenska landslagstruppen till EM-kvalet mot Rumänien och Norge i mars och det går att räkna ut varför spekulationerna om var han ska spela nästa säsong har tagit fart.

Isak själv har koll på rykteskarusellen.

- Det är svårt att missa det. Man hör från olika håll och ser lite själv också. Men jag har varit i den situationen i AIK (innan försäljningen till Dortmund) och jag vill inte låta det påverka mig för mycket. Nu vet jag att folk har koll och det räcker för mig. Sedan är det bara för mig att släppa det och fortsätta leverera på planen. I slutändan är det det som folk vill se.

19-åringen har drygt två månader kvar på lånekontraktet med Willem II.

Men enligt Isak tänker han inte mycket på framtiden.

"Sätter inga gränser"

- Inte mycket alls. Nu får man bara se till att avsluta så bra som möjligt, sedan är det ledigt liksom, och förhoppningsvis landslag. Jag tänker inte så mycket på vad som händer nästa säsong, man vill ju hinna koppla av lite också. Just nu tänker jag bara på de återstående matcherna.

Framåt då? Hur bra kan han bli?

- Jag vill inte sätta några gränser för mig själv. Det säger kanske en del. Jag vill nå den allra högsta toppen. Sedan är det så klart en väldigt lång bit dit. Vi får ta steg för steg och se vart vi landar.