Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Det syntes att Alexander Isak var lycklig över att vara tillbaka med lagkamraterna i U21-landslaget inför tisdagens avgörande kvaldrabbning med Belgien.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Isak: "Jag får hitta mitt eget tålamod"

Sparsamt med speltid i Dortmund och skriverier om utlåningar och frysboxar. Då hittar Alexander Isak motivationen och gnistan hos sig själv.

Det sista träningspasset inför Sveriges avgörande U21-kvalmatch mot Belgien på tisdagen omgärdas av skratt och leenden från de svenska spelarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Uppenbarligen är det en enhet som trivs med varandra.

- Det har alltid varit bra stämning i gruppen. Vi har alltid kul tillsammans och det syns också, säger Alexander Isak.

TT: Är det extra skönt för dig att komma hit med tanke på din situation i Dortmund?

- Det är alltid skönt. När man bor utomlands att få komma hem och höra lite svenska röster. Men med sådana här omständigheter kanske det känns lite extra skönt. Så stor skillnad är det inte, jag trivs ju ändå där (i Dortmund). Men det är alltid skönt, säger Isak och fortsätter:

- Alla hänger ihop här på ett annat sätt. Det är bara U21-spelare. I Dortmund är man ganska mycket på egen hand. Sammanhållningen är på ett helt annat sätt. Det är skönt och väldigt roligt.

Inget nytt i Dortmund

Få har nog undkommit skriverierna om just den där "situationen" Isak befinner sig

Efter att enligt uppgifter gått för 85 miljoner kronor (dyraste exporten genom tiderna i allsvenskan) från AIK till den tyska storklubben januari 2017 så har speltiden varit sporadisk och acklimatiseringen till synes tuff för supertalangen.

Under hösten har det enbart blivit sporadiskt spel med reservlaget, samtidigt som kyligt laddade ord har använts för att beskriva svenskens sits och rykten om utlåning har florerat.

Frågorna om allt detta har redan ställts tidigare, vilket 19-åringen påpekar.

- Det har inte hänt så mycket sedan senast. Jag känner mig klar med de frågorna, säger Isak, som åtminstone får träna med A-laget.

Vilket han menar i sig varit meningsfullt.

- Det är hög nivå så allt höjs. Då blir man lite bättre på allt. Dag in och dag ut. Jag känner att jag lär sig förstå den typen av spel. Den höga nivån av spelet. Sedan känner jag att jag har mognat lite i mitt spel också.

TT: Känner du att folk har för lite tålamod?

- Mycket som skrivs är ju dels för att det ska bli bra skriverier, det får jag också tänka på. Jag lägger inte mycket vikt vid det. Jag får hitta mitt eget tålamod och mina egna krav på mig själv. Det tror jag att jag kommer tjäna på i slutändan. Fortsätta jobba hårt dag in och dag ut. Och ha kul på utsidan, så man inte tappar leendet.

Påhejad av Guidetti

Det där leendet har inte tappats bort än i alla fall, det syntes om inte annat på Fredriksskans IP under måndagen.

Och möjligheten finns att det kommer dyka upp ett ännu större leende efter slutsignalen på Guldfågeln arena tisdag kväll. Tre poäng i gruppspelsavslutningen – och en EM-biljett är säkrad.

- Jag tror det (en EM-plats) betyder otroligt mycket för alla i laget. Det hade varit otroligt kul. Har hört lite från de som varit med innan. Jag träffade John Guidetti (A-landslagsspelare och U21-EM-guldmedaljör 2015) på flyget. Då sa han: ta den där platsen. Ett EM-slutspel är galet. Man förstår att det ska vara grymt kul. Så det betyder mycket, säger Isak.