Alexander Isak byttes ut mot Zlatan Ibrahimovic.
Alexander Isak byttes ut mot Zlatan Ibrahimovic. Bild: Anders Wiklund/TT

Isak: Jag är väldigt slarvig

Dejan Kulusevski var Sveriges vassaste offensiva hot mot Belgien. Anfallskollegan Alexander Isak var inte lika nöjd med sin insats.
– Jag är inte jätteinvolverad, men de gånger jag är det är jag slarvigare än vad jag brukar vara, säger han.

ANNONS
|

Alexander Isak kom till EM-kvalpremiären i storform efter tre mål på de två senaste Premier League-matcherna med Newcastle. Men mot Belgien hemma på nationalarenan i Solna fick han inte mycket uträttat framåt.

Isak fick jaga mycket boll och när han väl fick låna den hände inte särskilt mycket.

– Kanske inte den matchbilden man önskar, men så kan fotboll vara och då måste man spela utifrån det. Jag tycker att jag är väldigt slarvig i dag.

"För passiva"

Då hade Dejan Kulusevski en något bättre dag på jobbet, även om samspelet med Isak inte bar frukt. Mest minns man Tottenhamstjärnans chans i första halvlek – som sånär gav svenskt 1–0.

ANNONS

– Det är synd, det skulle ha förändrat hela matchen. Som spelare – man bara hoppas på att domaren ska blåsa. Man väntar, man väntar... Han blåser inte och då inser man att bollen kanske inte var inne, säger Kulusevski om bollen som räddades på mållinjen.

Om de tre baklängesmålen säger Kulusevski:

– Första målet är vi för passiva. Det kommer ett bra inlägg och Lukaku är stark i luften och så är det 1–0 och sedan blir det jobbigt. Andra målet är det för dåligt försvarsspel, vi hade kunnat sköta situationen mycket bättre. Tredje målet går vi upp lite och chansspelar och med individuella kvaliteter gör de 3–0.

"Halkades en del"

Både Kulusevski och Isak konstaterade att gräsmattan på Friends arena inte direkt höll toppklass på fredagskvällen.

– Den har aldrig varit hundraprocentig, men båda lagen spelar på samma plan så det finns inga bortförklaringar. Men det halkades en del där ute, säger Isak.

På måndag får han och Dejan Kulusevski en förhoppningsvis enklare uppgift när Azerbajdzjan väntar. Laget förlorade sin EM-kvalpremiär borta mot Österrike, 1–4.

– Det är vinst (som krävs), det vet vi själva. Om vi ska vara med och fajtas måste vi vinna. Vi vet att det här var på papperet den tuffaste matchen, säger Isak efter Belgienförlusten.

ANNONS
ANNONS