Alexander Isak, vänster, var inblandad i två av Real Sociedads tre mål borta mot Real Betis. Arkivbild.
Alexander Isak, vänster, var inblandad i två av Real Sociedads tre mål borta mot Real Betis. Arkivbild. Bild: Alvaro Barrientos

Isak bakom två mål – Real Sociedad upp i topp

ANNONS

Alexander Isak inledde på bänken när hans Real Sociedad gästade Real Betis i La Liga-fotbollen. Men den 21-årige svenske landslagsanfallaren byttes in i stället för Willian José med drygt 20 minuter kvar, vid ställningen 1–0, och låg sedan bakom Sociedads två avslutande mål i 3–0-segern i Sevilla.

Efter bara några minuter på planen ordnade Isak en straff som Mikel Oyarzabal förvaltade till 2–0 i den 74:e minuten. I 88:e spelade sedan Isak fram till Adnan Januzajs 3–0. Minuten efter att svensken fått sin första varning för den här ligasäsongen.

De tre poängen tog Real Sociedad upp till första plats i den spanska ligan, med elva poäng på sex omgångar i en haltande tabell. Även Villarreal har elva poäng, men sämre målskillnad än Sociedad.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS