Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Irene Ekelund förlorade allt

Friidrottaren Irene Ekelund, 21, blev bestulen på alla sina pengar och bröllopet som skulle hållas nästa sommar har hon fått ställa in. – Det är ganska sjukt faktiskt, säger hon.

I en intervju med Expressen berättar hon om händelsen som satt sina spår såväl psykiskt som fysiskt, eftersom bröllopsplanerna fick ställas in. Enligt Ekelund är det hennes företag som blivit kapat och någon ska ha "handlat loss" med kortuppgifterna.

– Jag fattar inte hur det kan hända, för jag hade inte tappat något kort. Jag blev kapad, helt enkelt. Det är helt galet. Jag fick panik och blev rädd. Det finns människor till allt.

Nu har hon fått tillbaka alla pengar och bröllopsplanerna med pojkvännen Giovanni Inostroza lever fortfarande.

Irene Ekelund slog igenom som 16-åring och spåddes vara svensk friidrotts nya superstjärna. Men hon drabbades då av skador, stress och press vilket ledde till en tung depression – som hon sökte professionell hjälp för sommaren 2017.

LÄS MER: Den långa vägen ut ur mörkret

– Jag har mått dåligt sedan gymnasiet. Jag har alltid försökt att vara så lugn som möjligt och inte tänka för mycket, även när jag mått dåligt. Men man måste ju prestera för att det ska hända någonting. Det är väl det som har varit min stress. Det här är ju ändå mitt jobb, min inkomst. Presterar jag inte så försvinner allt det, berättade hon för GP i början av året.

Nu verkar det som att hon satt ett försiktigt mål mot OS i Tokyo 2020.

– Ja, jag vill ju att det ska vara det. Men samtidigt vågar jag inte säga så. Jag har ingen aning eftersom min kropp inte jobbar med mig. Målet just nu är att bli hel och kunna tävla en hel säsong, säger hon till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.