Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Irans spelare hyllar förbundskaptenen Carlos Queiroz efter segern mot Marocko tidigare i VM. Arkivbild.

Irans portugis kan skicka ut Portugal

Cristiano Ronaldo vill skjuta Portugal vidare i VM. I vägen står Iran, med en väldigt bekant förbundskapten för stjärnan: Carlos Queiroz.

Cristiano Ronaldo och Carlos Queiroz känner varandra sedan lång tid tillbaka. Queiroz coachade Manchester United när Ronaldo kom till klubben 2003 och var även delaktig i stjärnans övergång till Real Madrid 2009.

Men 65-åringens roll som mentor förändrades, relationen blev nämligen infekterad under Queiroz tid som Portugals förbundskapten 2008 till 2010, då han sparkades.

Det är nästan åtta år, på dagen, sedan Queiroz Portugal förlorade VM-åttondelsfinalen mot Spanien med 0–1 och en frustrerad och inte alls målglad Ronaldo skyllde hela nederlaget på coachen.

Kan skapa historia

Det har hänt mycket sedan dess, inte minst för världens bäste Ronaldo. För Queiroz har de senaste sju åren handlat om Iran.

Nu är hans landslag en seger från ett historiskt avancemang till en VM-åttondelsfinal, och lika långt ifrån att eventuellt skicka hem en av de stora favoriterna, Portugal.

- Vi vet att det kommer bli svårt, men när vi kom hit förväntade vi oss inte att något skulle vara lätt. Vi är här för att kämpa för vår dröm med värdighet och stolthet inför de iranska supportrarna. Vi har ingenting att förlora, de (Portugal) har allt att förlora, säger han.

Inför mötet lagen emellan har förbundskaptenen kallat Portugal för "Cristiano Ronaldo och en grupp spelare som springer efter honom".

Ronaldo segerviss

Portugals nuvarande förbundskapten Fernando Santos bryr sig inte om Queiroz eventuella extrakunskap om Ronaldo eller det han säger.

- Det är laget Portugal som spelar mot Iran och absolut inte några tränare som spelar mot varandra eller Cristiano Ronaldo som spelar mot någon, säger han på en presskonferens.

Cristiano Ronaldo har gjort Portugals alla fyra mål på två matcher (att jämföra med Irans ett) och det iranska försvaret kommer att få slita hårt i det tuffa mötet.

- Vi hoppas kunna fortsätta att utvecklas under gruppspelet och sen får vi se, säger en segerviss Ronaldo.

Misslyckas Portugal med att ta sig vidare kan det på nytt bli Queiroz som får ta smällen.