Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Irandusts stenhårda pik till IFK Göteborg

Den allsvenska säsongen närmar sig. Då passar Daleho Irandust, 20, på att skicka en stenhård känga till rivalen IFK Göteborg.
– Ingen i deras lag hade platsat i vårt, säger han till Fotbollskanalen.

Häcken har de två senaste säsongerna slutat före IFK Göteborg i allsvenskan och rivaliteten mellan de två klubbarna har successivt börjat växa. När den allsvenska säsongen så sakteliga närmar sig passar nu Häcken-talangen, Daleho Irandust, på att skicka en stenhård passning till IFK Göteborg.

– IFK är en större klubb rent historiskt. Just nu är dom inte större ekonomiskt. Vi har en bättre spelartrupp. Som klubb är vi ju bättre men IFK har supportrarna och historiken. Det är skillnaden. Jag hade tagit Häcken alla dagar i veckan före IFK, säger han till Fotbollskanalen.

LÄS MER: 16 provspelare i IFK Göteborg sedan 2015 – endast tre har fått kontrakt

På frågan om hur många av spelarna i IFK Göteborgs trupp som hade platsat i Häcken – blir svaret noll.

– Om jag ska vara ärlig så har jag svårt att se någon faktiskt. Jag tycker att deras bästa spelare är Giorgi Kharaishvili, men då måste man jämföra med Paulinho och då väljer man Paulinho alla dagar i veckan.

LÄS MER: Provspelaren hyllar Ferran Sibilia – hoppas återförenas i Blåvitt

Irandust som stod för en stark säsong i Häcken siktar på utlandet även om mittfältaren själv varit tydlig med att han inte har bråttom iväg från allsvenskan.

Trots att han är uppvuxen i Göteborg har Blåvitt aldrig varit på tapeten för honom.

– Jag har aldrig haft ögonen för Blåvitt. Kanske när jag var 7-8 år. Då höll alla på Blåvitt och då tänkte man på Blåvitt. Men sedan var det Gais före Blåvitt, och jag valde Gais. Sedan skulle jag gå upp i Gais A-lag, men jag valde Häcken och tänkte inte ens på Blåvitt och jag tror att många andra ungdomar inte heller tänker på Blåvitt eftersom Häcken får fram så mycket mer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.