Daleho Irandust gjorde mål i sin första start på tio månader.
Daleho Irandust gjorde mål i sin första start på tio månader. Bild: NICKLAS ELMRIN

Irandust målskytt i första starten på tio månader

Daleho Irandust tog plats i Häckens startelva för fösta gången på tio månader när laget gästades av Östersund. Då gjorde han som i sin comeback och slog till direkt.
– Det är alltid en speciell känsla, säger Irandust efteråt.

Tuffa skadeproblem har hållit Häckens Irandust borta från fotbollsplanen till och från under det senaste året. Mot Norrköping i juli så blev det comeback, för andra gången denna säsong. Då blev det också ett succéinhopp med mål redan efter fyra minuter.

– Det är alltid kul. Mot Norrköping var det lite speciell känsla att komma in och göra mål efter fyra minuter när man varit borta i nio månader. Det är alltid en speciell känsla.

Efter comebacken har det blivit två matcher med start på bänken. Under söndagen, i hans tredje match, kom en till efterlängtad comeback – i startelvan.

– Det var otroligt kul faktiskt, det har varit långa och många månader, säger Irandust efter hemmamötet mot Östersund.

Historierna upprepar sig

Mot Norrköping behövde Irandust bara fyra minuter på planen innan första målet kom. I söndagens möte mot jumbon Östersund tog det några minuter mer än så, men precis som då blev 23-åringen målskytt i en comeback.

I matchminut tjugo gick bollen från Jeremejeff till Bengtsson, tillbaka till Jeremejeff som tog sig in i straffområdet och sedan enkelt la fram bollen till Irandust, som i sin första start på tio månader chippade in 1–0 till Häcken.

– Att starta och göra mål direkt också, det är speciellt, sa en leende målskytt efter matchen.

"Finns en del kvar”

Sedan comebacken i mot Norrköping den 18 juli har Irandust funnits med i truppen och kommit in från bänken. Nu var det äntligen dags för mittfältaren att stå på plan när domaren blåste igång matchen. En startplats han kämpat för att ta tillbaka.

– Tränarna ser på träningarna vad jag gör och att jag verkligen vill det här. Att jag har kämpat för att komma tillbaka. Dom har gett mig förtroende också, då är det bara att ta det, uppskatta det och göra min grej. I dag går det verkligen vägen.

Daleho Irandust har kommit igång efter skadeproblematiken och njuter över att vara tillbaka med besked. Men det här är inte hans topp, det finns mer att hämta enligt honom själv.

– Det finns ju en del kvar. Jag har mer, det kan jag säga.